Skip to content
Politică

Parlamentul și poporul la consiliere maritală

De câțiva ani, pentru că nu se poate spune că e o problemă de azi sau de ieri, parlamentarii și poporul care îi alege au ajuns în situația unui cuplu în care s-au plictisit unul de altul. Ba unul îl lucrează pe celălalt fără să știe urmărindu-și interesul, ba celălalt devine enervat și nu vrea să mai audă de „partenerul” administrativ.

Sigur este că, dacă o vor ține în ritmul acesta, se va ajunge în cele din urmă la un divorț. Nu ar fi primul, deoarece astfel de situații tot există de câțiva ani încoace. Însă, până să se pronunțe divorțul, cei doi dorm în paturi separate, fiecare văzându-și de treabă cum crede de cuviință.

Avem totuși o certitudine: actuala situație nu va mai dura foarte mult, deoarece va veni și ziua unui verdict final, iar acest termen este în 2016. Problema e că doar unul dintre parteneri îl poate sancționa pe celălalt, fiind capabil să îi ia toată gloria.

Poporul a arătat că, dacă un legislativ îl calcă pe coadă, la următorul scrutin electoral va avea grijă să îi dea partenerului său de viață politică o lecție de să-l țină minte măcar 2-3 ani, până apar alte derapaje. În 2012, mariajul cu PDL-ul lui Traian Băsescu s-a rupt, iar rezultatul a fost unul dureros pentru democrat-liberali – abia au mai reușit să ajungă în actualul legislativ.

Între timp s-a început concubinajul cu USL, deoarece dacă era mariaj trebuia să aibă doar un partener, dar în această situație erau doi: social-democrații și liberalii. „Modernă” relația și o gândire outside of the box. Însă, infidelitățile făcute odată ajunși la putere, a determinat poporul să se întrebe cu privire la rezistența relației începută în decembrie 2012.

Până la urmă, poporul a continuat un mariaj cu social-democrații, după ce liberalii s-au săturat să își împartă partenerul cu PSD, mariaj care este valabil și astăzi, dar care dacă mai suferă multe derapaje de la angajamentul luat față de respectarea legilor de către social-democrați, va ajunge în scurt timp în fața „marii adunări naționale” din 2016 și nu va fi deloc bine pentru PSD.

Însă, există varianta consilierii maritale, unde fiecare să își spună of-ul. Spațiul public, televiziunile sunt în acest caz consilierii. Ei dau posibilitatea fiecărei părți să se exprime. Dar când nu există voință, nici înțelegere nu-i, iar dragoste cu forța nu se poate.

Actualii parlamentari mai au puțin peste un an pentru a arăta poporului că are intenții serioase și că ceea ce a făcut până acum nu se va mai repeta. Însă, va reuși acest mariaj? Șansele sunt negative, iar mulți dintre actualii aleși își pot face deja bagajele din „casa poporului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *