Skip to content
Politică

Parlamentul votează miercuri demiterea Renatei Weber. Ludovic Orban: A încălcat Constituția și legile țării

Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a oferit noi detalii despre revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, acuzându-l pe actualul titular al postului de „încălcarea Constituției și a legilor țării”. Ședința de plen în care Parlamentul va vota demiterea începe, miercuri, la ora 13.

Parlamentul votează miercuri demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. Ce spune Ludovic Orban

Comisiile juridice se vor întruni după ședința Birourilor permanente reunite, pentru a elabora raportul pe solicitarea formulată de grupurile parlamentare PNL, USR-PLUS și UDMR, și vor pregăti până la ora de începere a plenului raportul și proiectul de hotărâre de revocare”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament.

Întrebat ce îi reproșează concret Renatei Weber, liberalul a răspuns: „Încălcarea Constituției și a legilor țării”. Întrebat dacă va fi instalat un nou Avocat al Poporului până la final de iunie, el punctat: „Vom face acest lucru”.

Referitor la persoana aleasă să o succeadă pe Renate Weber, președintele PNL a precizat că odată ce va fi luată o decizie în coaliție ea va fi făcută publică.

„Când vom avea o decizie, o vom face publică”, a spus el.

Parlamentul a făcut încă un pas înspre revocarea Renatei Weber marți, când a respins rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pe 2018, 2019 și 2020, scrie b1.ro.

Parlamentul a respins azi raportul Consiliului Național al Audiovizualului. Consecința e încetarea mandatului președintelui CNA. Tot azi, Parlamentul a decis să voteze raportul formulat de Comisiile juridice cu privire la Avocatul Poporului pe 2018, 2019 și 2020. De asemenea, Parlamentul a adoptat raportul Comisiilor juridice cu majoritatea necesară. Prin urmare, vom solicita revocarea Avocatului Poporului. Au fost pe ordinea de zi rapoartelor CSAT pe anul 2019 și 2020. Am dezbătut raportul CNCD, raport ce a fost aprobat”, spunea Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *