Skip to content
Politică

Partea nevăzută a carierei lui Dacian Cioloş / EXCLUSIV

PSnews.ro vă prezintă partea nevăzută a carierei lui Dacian Cioloş, fost comisar european pentru Agricultură şi propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului României.

CITIŢI ŞI: Iohannis a ales: „Cioloș este noul premier al României”

Consultând istoria foarte recentă, aflăm că Dacian Cioloş şi-a început cariera în politica de la nivel înalt în guvernul Călin Popescu-Tăriceanu, în calitate de consilier al liberalului Dan Motreanu, pe atunci ministru al Agriculturii (decembrie 2006 – aprilie 2007).

Piatra de temelie a carierei lui Cioloş şi, totodată, punctul de pornire a ascensiunii lui fulminante a constat într-un lucru extrem de prozaic: noul ministru liberal al Agriculturii, care i-a urmat lui Motreanu, s-a numit Decebal Traian Remeş (aprilie – octombrie 2007). Remeş avea o problemă destul de serioasă, care a constituit un imens noroc pentru încă obscurul Dacian Cioloş: veteranul PNL-ist nu cunoştea limba engleză, ca, de altfel, nicio altă limbă de circulaţie internaţională. În aceste condiţii, premierul Tăriceanu a hotărât să înfiinţeze un post suplimentar de secretar de stat pentru relaţia cu instituţiile europene, care să acopere lacunele lui Decebal Traian Remeş.

CITIŢI ŞI: Cum şi-ar putea începe Cioloş mandatul de premier. Dezvăluiri de culise / SURSE

Aceasta a fost mina de aur pentru Cioloş, care a fost numit ministru al Agriculturii imediat după Remeş, deţinând acest portofoliu timp de peste un an (octombrie 2007 – decembrie 2008), până la sfârşitul guvernului Călin Popescu-Tăriceanu. De acolo, Dacian Cioloş a făcut saltul către funcţia de comisar european, iar restul sunt lucruri binecunoscute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *