Skip to content
Politică

Parteneriatul civil. Petre Florin Manole: Adopțiile, interzise explicit pentru partenerii de același sex! EXCLUSIV

Noizz.ro

După ce referendumul pentru familie a fost invalidat din motivul lipsei de cvorum, au început dezbaterile și demersurile pentru a se adopta o lege a parteneriatului civil pentru persoanele de același sex și nu numai.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura miercuri cu deputatul PSD Petre Florin Manole, susținător al drepturilor comunității homosexuale și al proiectului parteneriatului civil, pentru a oferi clarificări referitor la mai multe aspecte ce țin de această inițiativa legislativă.

Social-democratul a fost întrebat referitor la procedurile prin care trebuie să treacă proiectul parteneriatului civil și când for avea acestea loc:

„Săptămâna aceasta și probabil și săptămâna viitoare în prima parte vor fi dezbateri pe forma finală înainte de depunere. Săptămâna viitoare va fi depus, merge la Senat pentru maxim 45 de zile și apoi vine la Camera Deputaților, cameră decizională. Va fi un punct de vedere al Guvernului pe parcurs, punct de vedere al Consiliului Legislativ pe parcurs, punct de vedere al Consiliului Economic și Social pe parcurs”, a precizat parlamentarul PSD.

Petre Florin Manole a făcut cunoscute și capitolele pe care le va avea proiectul de lege, acestea ținând de definirea conceptului de parteneriat civil, de modul în care se întemeiază și se desface parteneriatul civil și care sunt drepturile partenerilor.

„Are câteva câteva capitole cum ar fi: definirea parteneriatului civil, cum se încheie și cum se desface acest parteneriat civil (procedurile), care sunt drepturile părților, partenerilor”, a adăugat social-democratul.

Chestionat care sunt drepturile pe care le vor avea partenerii în baza proiectului de lege al parteneriatului civil, Petre Florin Manole a scos în evidență că este vorba despre protecție socială, economică și despre a avea anumite drepturi în cadrul sistemului de sănătate românesc.

Vă voi câteva exemple concrete: dreptul la moștenire, împărțirea bunurilor dobândite în comun, drepturi care decurg de exemplu din legea sănătății existând un concept care se numește coasigurați care presupune că un angajat care plătește taxe poate să ia în întreținere și poate să aibă ca și coasigurat un membru al familiei care nu are venituri. Ei bine, membru al familiei este astăzi doar soț, soție sau alte grade de rudenie. Două persoane care locuiesc împreună, care muncesc împreună, care trăiesc împreună, care au copii împreună nu pot să facă asta dacă nu sunt de exemplu căsătoriți. Două persoane de același sex au cu atât mai mult impedimentul acesta. 

Se prevede, de asemenea, interdicția explicită a adopției pentru partenerii de același sex, a mai adăugat social-democratul.

Petre Florin Manole a mai fost întrebat și dacă parteneriatul civil va fi disponibil pentru partenerii heterosexuali și dacă vor avea dreptul la adopție, iar acesta a răspuns ferm afirmativ.

„Da. Sigur că da”, a conchis Petre Florin Manole în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *