Partidele cu Elveția și România, în aer. Nimeni nu își asumă găzduirea Israelului, de frica atentatelor

Sursa foto: Sportpictures

Conflictul dintre Israel și gruparea Hamas a dat peste cap și grupa I preliminară a Euro 2024, unde naționala lui Alon Hazan se bate cu România și cu Elveția la calificarea la turneul final din Germania. Cum Israelul nu poate găzdui cele două meciuri decisive în propria țară, întâlnirile ar trebui să aibă loc pe teren neutru. Sunt vehiculate mai multe variante, însă nimeni nu dă un răspuns ferm, din cauza riscului maxim de securitate.

Inițial s-au vehiculat variantele Grecia sau Cipru, însă oficialii federației israeliene și-ar dori ca partidele contra liderului grupei de calificare la Euro 2024 și contra noastră să se joace în Germania, la München, o altă variantă fiind un oraș din Polonia. Numai că locul final ales de federația de la Tel Aviv depinde de răspunsurile potențialelor gazde, care întârzie. Semnele nu sunt prea bune pentru israelieni, pentru că, decamdată, nimeni nu își asumă găzduirea unor meciuri cu risc maxim de atentate, în condițiile în care Europa fierbe.

Naționala din Țara Sfântă avea deja probleme, fiind însoțită la meciuri de numeroase trupe Mossad, care-i asigură securitatea, după cum am văzut chiar la meciul de la București, unde jucătorii au fost păziți de agenți cu mitralierele la vedere. Însă după izbucnirea conflictului sângeros cu Hamas, jucătorii Israelului au devenit o țintă și mai însemnată pentru teroriști, care vor să răzbune bombardarea și iminenta invazie a Fâșiei Gaza.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL