Skip to content
Internațional Societate

Partidele din Franţa îşi suspendă campaniile pentru alegerile europarlamentare după incendiul de la Notre Dame

Principalele partide din Franţa îşi suspendă campaniile pentru alegerile europarlamentare din cauza incendiului devastator de la catedrala Notre Dame, scrie Politico.

Trăim un moment de tristeţe profundă. Lista Renaşterii se alătură acestui moment de unitate naţională. Ne suspendăm campania până la noi informaţii”, a scris pe Twitter Nathalie Loiseau, principala candidată a partidului preşedintelui Emmanuel Macron, La Republique En Marche (LREM). „Renaşterea” este numele campaniei electorale a LREM, notează News.ro.

Drept urmare, „toate vizitele publice şi interviurile sunt anulate marţi precum şi un miting programat pentru joi la Marseille”, conform unui oficial LREM.

De asemenea, Les Republicains (LR) a anulat un miting de marţi seara de la Nimes unde urma să fie lansată campania partidului.

Suntem profund tulburaţi de aceste imagini cu colapsul acestei comori de nepreţuit … este un moment de doliu pentru noi toţi”, a declarat Francois-Xavier Bellamy, principalul candidat al LR.

Partidul lui Marine Le Pen, Adunarea Naţională (fostul Front Naţional, extremă-dreapta), a luat aceeaşi decizie.

„Campania este suspendată momentan din cauza catastrofei”, a declarat un oficial al partidului.

Macron şi-a amânat un discurs televizat prin care urma luni seara să anunţe noi măsuri pentru a răspunde la protestele vestelor galbene.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *