Skip to content
Politică

Partidele politice, luate la puricat. Remus Borza, previziuni dure pentru PLUS: Lupul își schimbă părul, dar năravul ba

Conform ultimelor cifre din noul sondaj IMAS pe luna ianuarie, PSD are parte de o scădere drastică în sondaje, ajungând la sub 25% în preferințele pentru alegerile europarlamentare.

Deputatul independent Remus Borza a dezvăluit pentru PSNews motivul prăbușirii celui mai mare partid de pe scena politică românească. Concret: acesta a țintu să precizeze că procentul PSD nu este deloc un lucru surprinzător, având în vedere războaiele pe care le duce pe mai multe fronturi:

”N-ar trebui să ne surprindă prăbușirea PSD-ului. Este cel mai demonizat partid de pe scena politică. PSD a deschis mai multe fronturi ceea ce i-ar putea să fie fatal. S-a dovedit și-n istoria campaniilor militare de la Napoleon, de la Hitler, de la cine doriți, când deschizi prea multe fronturi te împiedici. Are prea mulți inamici, începând cu președintele Iohannis, cu serviciile de informații, cu parchetele, instanțele, cancelariile străine, opinie publică, organizații civice etc. Nu există partid mai demonizat, pus la stâlpul infamiei și bombardat cu pietre. Nici Liviu Dragnea nu a avut inspirația să atenueze acest deficit de imagine, din contră, l-a acutizat.

Era bine ca anul trecut Liviu Dragnea să fi făcut un pas în spate, măcar de la președinția Camerei Deputaților pentru că toate încercările firești și necesare de corecție a unor lacune legislative sunt interpretate pro-causa. Toate aceste modificări la Codul Penal, Codul de Procedură Penală, deciziile de anul trecut ale CCR sunt interpretate în această cheie de a-l scăpa pe Dragnea de o nouă condamnare de pușcărie.” afirmă el. 

Trendul descendent a fost observat de către deputat și în cazul principalului partid de opoziție, PNL:

”În aceeași situație s-a observat foarte bine o scădere și la PNL. După 30 de ani de guvernare și alternanță la guvernare PSD-PNL pentru că hai să fim onești: România a fost condusă de PSD și PNL, fie împreună, fie separat. Trăgând linie după 30 de ani putem trage concluzia că au guvernat prost. Pe guvernările PSD și PNL, România a pierdut peste 4 milioane de locuri de muncă, România a pierdut to ce înseamnă capacități industriale, uzine, combinate și lucrul acesta se vede în deficitul comercial. Degeaba creștem artificial veniturile populației dacă nu facem decât să finanțăm milioane de locuri de muncă unde? În afară! ” mai spune el.

În încheiere, Remus Borza se declară sceptic față de urcarea în sondaje a partidului Pro România condus de Victor Ponta, afirmând că scena politică are nevoie de oameni noi. De altfel, Borza a susținut în același timp că nu crede prea mult într-un succes major al partidului PLUS:

”Sunt rezervat pe această creștere a Pro România sau PLUS. Ideea e să înțelegem că trebuie să promovăm în politica românească figuri noi. Sunt anumite personaje care au devenit toxice, care au contaminat politica românească a ultimilor 30 sau 20 de ani. Ar fi cazul să se mai ducă și acasă. România, cu o populație de 20 de milioane de oameni, nu poate să stea doar în 0 mie de băieți și fete, aceeași băieți și fete, aceleași figuri terne și eterne în politica românească care ne mint, prostesc și ne fură de 30 de ani și se reinventează odată la 4 ani pe principiul aceleiași Mărie cu altă pălărie. Lupul își schimbă părul, dar năravul ba. Dacă unii cred că vor mai prosti oamenii și anul viitor, eu cred că se înșală!” a încheiat deputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *