AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților.

Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) se confruntă cu obstacole semnificative în cursa electorală pentru alegerile parlamentare. În județele Giurgiu și Bistrița-Năsăud, dosarele candidaților acestui partid au fost respinse, împiedicând astfel participarea la scrutin în aceste zone. Această situație a generat discuții cu privire la motivele din spatele deciziei și la implicațiile asupra campaniei electorale, deși totul se desfășoară conform reglementărilor din lege.

La Iași au fost deja depuse 3 contestații care au mari șanse de reușită. Una dintre contestații este făcută de Alexandru Muraru, deputat PNL( Dosar 5600/99/2024 și 5608/99/2024).

Iar în cursul zilei de sâmbătă, 19 octombrie, urmează să depună și cei din PSD Iași.

Contestațiile se vor judeca la tribunal pe data de 22 octombrie.

Candidaturile AUR, respinse în două județe importante din România pentru alegerile parlamentare

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud a decis să respingă candidaturile propuse de Alianța pentru Unirea Românilor Bistrița-Năsăud la alegerile pentru Camera Deputaților și Senanat.

Potrivit deciziilor emise de BEJ Bistrița-Năsăud, „statutul partidului prevede expres la art. 51 alin. 3 litera f că propunerile de candidați se fac sub semnătura a două persoane, respectiv președintele partidului și președintele CNC (n.r. – Consiliul Național de Conducere). Examinând propunerile de candidați, se constată că acestea au fost făcute doar sub semnătura președintelui partidului, lipsind semnătura președintelui CNC, sens în care se reține că nu este îndeplinită condiția prevăzută de art. 52 alin. 8 din Legea nr. 208/2015.”

mpotriva deciziilor BEJ Bistrița-Năsăud, se poate formula contestație la Tribunalul Bistrița-Năsăud, de către cetățeni cu drept de vot, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale și organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, în termen de cel mult 48 de ore de la afișare.

AUR Bistrița-Năsăud a depus miercuri candidaturile pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: