Partidul DREPT, un partid-conservă, creat după un model al Securității ceaușiste

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Partidul care va susține candidatura prezidențială a lui Mircea Geoană, numit Partidul DREPT, a fost creat după un model des folosit de Securitatea din vremea lui Ceaușescu – modelul „conservelor” special plantate.

În limbajul fostei Securități, „conserva” era un agent special pregătit, care nu făcea niciun fel de servicii informative pentru o perioadă de timp, pentru a elimina orice risc de deconspirare, dar care era activat când se considera că a ajuns într-o poziție utilă sau într-un moment potrivit.

Exact așa s-a procedat cu Partidul DREPT, care a fost înființat în 2023, dar care a stat inactiv aproape un an de zile și s-a activat brusc pe 2 septembrie, cu o zi înainte ca Mircea Geoană să-și anunțe demisia din fruntea NATO și reintrarea în politica internă.

Partidul DREPT e practic o „conservă politică”, o formațiune care a stat „în adormire” de la înființare și până azi. Partidul DREPT a rămas total necunoscut publicului, n-a avut niciun fel de poziție publică de la înființare și până acum și n-a participat la nicio competiție electorală (nici la alegerile locale, nici la cele parlamentare). Pur și simplu Partidul DREPT a fost inexistent pe piața politică până când a fost pus în mișcare de oamenii din spatele lui Mircea Geoană.

Coordonatorul din umbră al Partidului DREPT este deputatul ex-pesedist Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5 și apropiat al lui Marian Vanghelie. Prezența lui Florea confirmă faptul că legătura dintre Geoană și Vanghelie există în continuare, în ciuda scandalului de corupție în care au fost implicați cei doi în urmă cu câțiva ani.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: