Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare în Olanda după victoria surpriză a lui Geert Wilders în alegeri au intrat în impas luni, după demisia persoanei însărcinate cu conducerea lor, informează AFP, citat de Agerpres.
Gom van Strien, desemnat de liderul extremei drepte, a fost acuzat în presa olandeză în weekend că a comis fraude în cadrul fostei sale companii.
Aceste circumstanţe şi timpul necesar pentru a răspunde acuzaţiilor „sunt incompatibile” cu misiunea încredinţată, a declarat acest senator al partidului PVV al lui Geert Wilders.
„Prin urmare, i-am informat pe Geert Wilders şi pe preşedintele parlamentului că demisionez din funcţie, cu efect imediat”, a adăugat el.
Van Strien urma să-şi înceapă oficial misiunea luni, printr-o întâlnire cu Geert Wilders însuşi, al cărui partid a ieşit învingător la alegerile de la 22 noiembrie.
Întâlnirile au fost apoi anulate
Wilders se confruntă deja cu o sarcină dificilă pentru a convinge alte partide să lucreze cu el, având în vedere poziţiile sale radicale împotriva islamului, imigraţiei şi Uniunii Europene.
Deşi şi-a moderat puţin tonul în timpul campaniei electorale, PVV solicită interzicerea moscheilor, Coranului şi purtării vălului, precum şi organizarea unui referendum pentru ieşirea din UE.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News