Skip to content
Puterea Știrilor Video

Partidul lui Barna se încurcă în doctrine: USR-iștii, vot cot la cot cu PSD pe măsuri socialiste, în Sectorul 2. Viceprimarul Popescu: Voturile arată altceva

PS News PS News

Invitat în studioul Puterea Știrilor, viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu spune că USR votează alături de PSD la proiectele aflate pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 2. „USR votează cot la cot cu PSD în Sectorul 2, mai ales pe măsuri de stânga”, spune viceprimarul.

Dan Cristian Popescu dă și un exemplu în acest sens: „Am propus să scurtăm termenul pentru care se acordă ajutorul de urgență pentru chirie, care se dă astăzi pentru 8 ani. Astfel, am propus ca acest termen să fie scurtat la 3 ani de zile, pentru că după 3 ani poți să îți rezolvi situația, se termină urgența. Însă, a fost o majoritate în jurul PSD și USR care au blocat acest proiect(…). Este o măsură profund de stânga, iar dânșii (n.r-USR-iștii) se autointitulează un partid de dreapta”.

Mai mult, viceprimarul susține că cei de la USR au și o atitudine „destul de agresivă” împotriva firmelor, a patronilor.

„În Consiliul Local al Sectorului 2, cei de la USR votează alături de PSD. USR votează cot la cot cu PSD în Sectorul 2, mai ales pe măsuri de stânga. De exemplu, ajutoarele sociale sunt preferatele celor de la USR Sector 2. Am propus să scurtăm termenul pentru care se acordă ajutorul de urgență pentru chirie, care se dă astăzi, în sectorul 2, pentru 8 ani. Astfel, am propus ca acest termen să fie scurtat la 3 ani de zile, pentru că după 3 ani poți să îți rezolvi situația, se termină urgența. Însă, a fost o majoritate în jurul PSD și USR care au blocat acest proiect.

Eu le-am explicat că în niciun sector nu se dă mai mult de 3 ani de zile, dar cei de la USR au spus că, totuși, trebuie să dăm 8 ani. Este o măsură profund de stânga, iar dânșii se autointitulează un partid de dreapta. Nu știu cât cunosc ei despre doctrine, dar știu că au și votat să vadă dacă sunt de stânga sau de dreapta și și-au dat seama că sunt de dreapta. Voturile de la Sectorul 2 arată altceva. Au și o atitudine destul de agresivă împotriva firmelor, patronilor. Am avut proiecte care își propuneau să ușureze birocrația privind autorizarea unui restaurant sau a unei cafenele, dar dânșii s-au opus de fiecare dată”, a declarat viceprimarul Dan Cristian Popescu.

Amintim că în februarie 91% dintre membrii USR au votat pentru poziţionarea doctrinară ca partid de centru-dreapta. „Referendumul privind poziţionarea doctrinară a USR s-a încheiat astăzi cu o majoritate semnificativă a votanţilor în favoarea definirii partidului ca fiind unul de centru dreapta. Astfel, 11.047 membri USR (adică 91,25% din voturi) au fost în favoarea clarificării doctrinare. Referendumul a avut cea mai mare participare din istoria consultărilor electronice interne ale USR, în total exprimându-şi votul 12.106 membri USR (recordul anterior era de 9.654 voturi la o consultare din noiembrie 2019). Cvorumul necesar validării votului intern a fost de 10.743 de voturi, iar prezenţa la finalul perioadei de votare a fost de peste 56%”, anunța USR la acea vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *