Skip to content
Politică

Partidul lui Dan Voiculescu anunță că membrii săi nu vor candida pe listele altui partid la parlamentare, susținând că ”refuză orice compromis”

Facebook/Digi24

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), formațiunea patronată de mogulul Antenelor, Dan Voiculescu, a anunțat marți că membrii săi nu vor candida pe listele altui partid la alegerile parlamentare din luna decembrie, susținând că ”refuză orice compromisuri politice”.

Anunțul PPU a venit la doar câteva minute după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat decizia partidului, luată în cadrul Comitetului Politic Național, de a nu încheia nicio alianță cu alte formațiuni pentru alegerile parlamentare din acest an.

În ultimii 16 ani, formațiunile politice patronate de Dan Voiculescu, fie că s-au numit Partidul Umanist din România (PUR) sau Partidul Conservator (PC), au reușit să acceadă în Parlament doar prin încheierea unor alianțe asimetrice cu principalele partide PSD și PNL. Astfel, în 2004 Voiculescu și-a trimis în parlament formațiunea în cadrul alianței PSD+PUR. La fel, în 2008 mogulul Antenelor a ajuns în forul legislativ în cadrul alianței PSD-PC (vechiul PUR a fost redenumit în PC – n. red.).

În 2012, același Voiculescu a patronat constituirea USL, marea alianță dintre liberalii conduși de Crin Antonescu și social-democrații conduși de Victor Ponta, nu înainte însă de a încheia el însuși cu Antonescu Alianța de Centru Dreapta, între PNL și PC. La parlamentarele din 2016, oamenii din PC au acces în Parlament pe listele nou-înființatului ALDE, partid format prin fuziunea dintre PLR (formațiune politică înființată de Călin Popescu Tăriceanu care a părăsit PNL) și PC. Între timp, Voiculescu a reușit să-și înființeze cel de-al treilea vehicul politic în ultimii 16 ani, PPU (social-liberal).

Comunicatul integral al PPU:

Candidații PPU (social-liberal) vor candida exclusiv pe listele propriului partid, refuzând orice formă de compromisuri politice

Referitor la informațiile privind anumite negocieri pentru alegerile parlamentare, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) precizează că, pentru moment, principala prioritate politică a partidului o reprezintă alegerile locale.

Respingând orice înțelegeri netransparente, umaniștii își susțin necondiționat proprii candidați, având deplina încredere în capacitatea lor de a oferi soluții concrete și eficiente pentru problemele cu care se confruntă comunitățile locale.

Totodată, precizăm că strategia PPU (social-liberal) pentru alegerile parlamentare va fi definitivată în forurile de conducere ale partidului, în prima decadă a lunii octombrie, asumând două repere esențiale:

1. criteriile de promovare pe listele de candidați sunt competența profesională dovedită și capacitatea de a genera soluții pentru problemele cu care se confruntă largi categorii sociale.
2. candidații PPU (social-liberal) vor candida exclusiv pe listele propriului partid, refuzând orice formă de compromisuri politice.

Asumând valorile identitare – DEMNITATE, ONOARE, CURAJ – și principiile doctrinei umaniste social-liberale, de centru dreapta, PPU (social-liberal) susține necondiționat interesele clasei de mijloc, precum și necesitatea de a combate ferm orice formă de abuz de putere împotriva cetățenilor.

9 comentarii la “Partidul lui Dan Voiculescu anunță că membrii săi nu vor candida pe listele altui partid la parlamentare, susținând că ”refuză orice compromis”

  1. doamne mare iti este gradina si multi prosti stau in ea.pai ce aliante sa faca ppu cand el este peste toate celelalte partide la un loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *