Skip to content
Politică Republica Moldova

Partidul lui Dodon, pe primul loc la alegerile parlamentare în R. Moldova: Rezultate parțiale

Alegeri parlamentare în Republica Moldova: Rezultate parţiale – Partidul lui Dodon, pe primul loc, urmat de Alianţa ACUM şi de partidul lui Plahotniuc

Partidul Socialist din Republica Moldova (PSRM) al preşedintelui Igor Dodon – care militează pentru o apropiere de Rusia şi o intrare în Uniunea Economică Eurasiatică, se află pe primul loc, conform rezultatelor parţiale ale alegerilor parlamentare din Republica Moldova. Pe locul al doilea se află Alianţa ACUM – din care fac parte cele două partide favorabile aderării la UE şi NATO, care este urmată de Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de Vlad Plahotniuc, scrie news.ro

Comisia Electorală Centrală a făcut publice rezultate alegerilor după procesarea a peste 96% din procesele verbale. Conform acestor date, PSRM a obţinut 31,45% din voturi, „ACUM” DA şi PAS -25,90 %, PDM -24,12%, , PP „Şor” -8,5 %, PCRM -3,8%.

Moldovenii au votat, duminică, într-un scrutin în care i-au ales pe cei 101 membri ai Parlamentului unicameral, al cărui rezultat poate amplifica disensiunile între formaţiunile prooccidentale şi proruse.

Politicienii din partidele de opoziţie din România i-au îndemnat pe moldoveni să voteze forţele pro-europene şi să meargă cât mai mulţi la urne. Peste 49% dintre cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot au fost la urne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *