Skip to content
Politică

Partidul lui Geoană, perspectivă sumbră. Legătura dintre corupţie şi moţiune

Partidul Social Românesc (PSRO), înfiinţat de senatorul Mircea Geoană, are o perspectivă sumbră. Legătura dintre corupţie şi moţiunea de cenzură care a fost respinsă, marţi, în Parlament.

Oamenii lui Geoană susţin, într-un comunicat trimis PSnews.ro, că demersul iniţiat de PNL a fost „o separare a apelor în politica românească”.

„Parlamentarii Partidului Social Românesc au votat, astăzi, în favoarea moțiunii pentru demiterea Guvernului Ponta. Această moțiune de cenzură a fost, de fapt, o moțiune împotriva corupției și a efectelor sale, principala cauză a sărăciei din România. Însă, dincolo de rezultatul de astăzi, moțiunea a fost o separare a apelor în politica românească, demonstrându-se clar cine dorește să condamne în continuare românii la subdezvoltare și sărăcie și cine încearcă să să facă altceva pentru țară”, scriu cei din PSRO.

Partidul se revoltă împotriva parlamentarilor puterii, pe care îi acuză că au trădat cetăţenii în favoarea salvării temporare a viitorului politic al prim-ministrului Victor Ponta.

„Senatorii și deputații Puterii au ales, prin votul lor, trădarea propriilor cetățeni în favoarea salvării, pentru câteva luni, a viitorului politic al lui Victor Ponta și a protejării prerogativelor pe care astăzi le au. Prin neexprimarea votului, aceștia au făcut scut în jurul modului vechi de a face politică și a metehnelor politicianiste ce îi caracterizează. Astfel, acești parlamentari i-au condamnat pe români, pe cei care le-au dat votul pentru a ajunge în Parlament, la sărăcie”, mai transmit colegii de partid ai lui Mircea Geoană.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii PSRO dau asigurări că sprijină combaterea corupţiei, lupta împotriva sărăciei, repararea imaginii României şi recâştigarea credibilităţii externe.

„Prin votul dat astăzi, parlamentarii P.S.RO au arătat în mod clar că înțeleg toate efectele negative pe care un premier judecat pentru corupție le aduce țării. Combaterea corupției, lupta împotriva sărăciei și canalizarea eforturilor în scopul de a găsi soluții pentru repararea imaginii României și recâștigarea credibilității pe plan extern reprezintă priorități pentru P.S.RO.

Partidul Social Românesc va continua să lupte pentru dezvoltarea țării, militând pentru un mod diferit de a face politică, evidențiat în primul rând prin nominalizarea pentru funcțiile de conducere în cadrul instituțiilor statului numai a persoanelor integre și cu o reală pregătire profesională. P.S.RO va susține depolitizarea administrației și reprofesionalizarea politicului, crezând cu tărie că un efect direct al eșecului sistemului tradițional de partide este corupția generalizată. Partidul Social Românesc rămâne consecvent sprijinului acordat salariaților români și capitalului autohton, fiind singura voce de stânga de pe scena politică românească”, conchid parlamentarii PSRO.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *