Skip to content
Politică

Partidul lui Marian Vanghelie, necunoscut, dar cu un număr record de semnături: Sociologul Mircea Kivu explică fenomenul

Conform datelor Biroului Electoral Central, partidele care urmează să candideze la alegerile europarlamentare au strâns, în total, peste 7 milioande de semnături.

Unul dintre aceste partide este partidul lui Marian Vanghelie, Partidul Social Democrat Independent (PSDI), un partid fără expunere publică sau mediatică, a strâns un număr neobișnuit de mare de semnături.

Contactat pentru un punct de vedere, sociologul și fostul director IMAS, Mircea Kivu, a explicat pe scurt cauza acestui fenomen.

Sunt multe partide de care nu a auzit nimeni, care nu au fost văzute strângând semnături în locurile publice și despre care vom discuta peste două luni când vom vedea că vor strânge mai puțin de 10% ca voturi din numărul de semnături cu care s-au prezentat la Biroul Electoral. Toate acestea se întâmplă din cauză că nu există o procedură de verificare a semnăturilor depuse”, a declarat sociologul pentru PSNews.

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe data de 26 mai, odată cu referendumul pe justiție anunțat de președintele Klaus Iohannis.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *