Skip to content
Politică

Partidul Național Liberal își păstrează angajamentele față de români, spune Ciucă: „Nu am fugit niciodată de asumare și nu o vom face nici acum!”

BUCURESTI - ALEGERI - PNL SECTOR 3 - 9 DEC 2022 Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul Nicolae Ciucă susține că Partidul Național Liberal „își păstrează angajamentele față de români” și nu va fugi de asumare. „Vom continua dialogul și negocierile cu liderii sindicali din învățământ până ce vom ajunge la un acord”, spune șeful Executivului, după ce a anunțat că rotativa guvernamentală, eveniment ce urma să aibă loc vineri, s-a amânat în contextul grevei din educație.

„Partidul Național Liberal își păstrează angajamentele față de români. În situațiile dificile, am fost cei care și-au asumat stabilitatea și responsabilitatea guvernării. La fel vom face și de acum încolo. Acesta este motivul pentru care am luat decizia de a nu-mi depune mandatul până la soluționarea blocajului din aceste zile. Discuțiile pe rotativa guvernamentală se vor relua de îndată ce asigurăm continuitatea procesului educațional în școli.

Vom continua dialogul și negocierile cu liderii sindicali din învățământ până ce vom ajunge la un acord. Ne dorim ca profesia de dascăl să își recapete respectul cuvenit în societate și întreg aparatul guvernamental a arătat totală deschidere zilele acestea. Ne-am asumat, încă de la început, dezvoltarea și modernizarea sistemului educațional. Din 2022 și până astăzi, au fost alocate educației 8 miliarde de lei de la bugetul de stat, iar prin PNRR au fost alocate 3,6 miliarde de euro pentru reforma sistemului. Nu am fugit niciodată de asumare și nu o vom face nici acum. PNL rămâne expresia responsabilității și garantul stabilității în România astăzi”, a scris Nicolae Ciucă.

Rocada guvernamentală se amână până la soluționarea grevei generale a profesorilor, aflate în cea de a cincea zi, a anunțat vineri Nicolae Ciucă, care astăzi urma să își depună mandatul. El a făcut apel la „rațiunea tuturor cadrelor didactice”, cărora le-a transmis că Guvernul nu își poate asuma să dezechilibreze tot bugetul de stat prin majorările salariale cerute de ei. Ciucă a făcut acest anunț la guvern, alături de liderii coaliției Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *