Skip to content
Video

„Partidul unui alt binom!” SRS proorocește dispariția USR, după plecarea unui „naș” EXCLUSIV

voceatransilvaniei.ro
" "

Cea mai recentă ediție a interviurilor video PSnews.ro l-au avut ca invitat pe jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, fondatorul ziarului postdecembrist Ziua.

Ziaristul a făcut o proorocire neagră pentru Uniunea Salvați România (USR), atrăgând atenția că acesta a fost „nășit” pe de o parte de SRI, iar pe de altă parte de către diverse multinaționale care activează în țara noastră. SRI, însă, pare că s-a retras din spatele USR odată cu plecarea șefului operativ Florian Coldea și cu aparenta reformă începută de către directorul Eduard Hellvig, a opinat gazetarul. În acest context, Roșca Stănescu a prevestit dispariția cât mai rapidă a Uniunii, la fel cum au pățit alte construcții politice „artificiale” (jurnalistul a dat ca exemplu PPDD-ul lui Dan Diaconescu).

" "
" "

„(USR – n.r.) este un partid al unui alt binom, alcătuit între Serviciul Român de Informații și multinaționale. Serviciul Român de Informații – sub Coldea și sub Maior, cel puțin – a făcut politică și nu a susținut interesul național, ci interesul multinațional. I-au susținut în toate demersurile lor pe ambasadorii unor state partenere, care au făcut trafic de influență în România în favoarea firmelor lor.

Acest partid s-a născut având doi nași: Serviciul Român de Informații pe de o parte, iar pe de altă parte a fost finanțat de multinaționale, care au o nevoie firească să-și apere interesele: să plătească taxe și impozite cât mai mici în această țară, să poată plăti salarii cât mai mici, să-i transforme pe tinerii noștri în roboței, să aibă acces la resurse, să transforme România într-o piață cât mai largă pentru produsele lor (deci să elimine produsele românești) și așa mai departe.

Sunt interese absolut legitime, pe care în orice țară le au aceste multinaționale. Problema este că unele țări se apără și alte țări se predau. Noi suntem o țară care se predă și acest partid a avut tocmai acest rost: de a slăbi atât frontul opoziției liberale (care oricând s-ar putea transforma din nou într-un partid care să vizeze interesul național) și de a slăbi și frontul PSD-ului. Dar acum și-a pierdut resursele: resursele lor umane sunt precare, pentru că au fost cumpărate. Nu e un partid născut în mod natural. Având cei doi nași, este un partid creat în niște retorte – e artificial, și-a pierdut suflul. Acest partid o să dispară, la fel cum a dispărut orice modă politică (PPDD și așa mai departe)”, a detaliat Sorin Roșca Stănescu.

Întrebat dacă disoluția USR este catalizată de plecarea fondatorului (Nicușor Dan), SRS a răspuns: „Nu neapărat, dar un naș a cam dispărut (prin venirea lui Hellvig, Serviciul Român de Informații este tot mai puțin implicat în jocurile politice și bine face; probabil se va relansa în viitor într-o altă formulă, dar deocamdată are loc o mișcare retractilă), iar multinaționalele au găsit și alte mijloace pentru a găsi PSD-ul să facă ce vor ele”.

În încheiere, solicitat să precizeze dacă USR se va destrăma încet-încet, Roșca Stănescu a răspuns: „Cred că repede-repede”.

Urmăriți mai jos secvența, între momentele 25:55 și 29:27:

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *