Skip to content
Politică

Pașcu face radiografia ultimului șoc internațional: Organizația are de suferit! EXCLUSIV

europarl.europa.eu

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu a oferit o reacție pentru PSnews.ro în care a tras concluzii incomode după anunțul făcut joi seara de către SUA că se vor retrage din UNESCO.

Citiți și Uluială la nivel mondial: SUA s-au retras din UNESCO. Legătura cu Israelul

În acest context, europarlamentarul social-democrat Ioan Mircea Pașcu a declarat, pentru Psnews.ro că gestul SUA de a părăsi organizația era unul ”mai mult sau mai puțin așteptat”.

”SUA nu mai plătesc contribuția acolo din 2011. Pe undeva, era un gest mai mult sau mai puțin așteptat. Însă, în orice caz, organizația are de suferit, după părerea mea, pentru că SUA sunt cel mai mare contributor, cea mai mare țară. Rațiunile pentru care s-au făcut acest gest, au fost că a fost primită Palestina, care nu era un stat, și de asemena, pozițiile constante anti-Israel. Eu nu sunt la curent cu ce se întâmplă acolo, astea sunt lucrurile care s-au spus public, dar personal cred că odată cu această administrație, gestul era probabil inevitabil”, a declarat

Mai mult, întrebat ce urmări se așteaptă să aibă decizia de ultim moment a SUA, europarlamentarul a precizat:

Vor fi și critici, vor fi urmări. Să vedem cum va acționa UNESCO, în primul rând ei trebuie să aibă o reacție și după aceea să vedem la nivelul ONU. În orice caz, cred că prima care trebuie să reacționeze este organizația în sine. Să vedem dacă o va face. Eu cred că normal ar trebui să o facă, să spună acest lucru <<Regretăm lucrul acesta>> sau <<N-au dreptate când spun..>> sau în orice caz… Într-un fel ar trebui să reacționezi, e vorba totuși de SUA”, a mai adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, fostul guvernant a declarat, pentru Psnews.ro, că ieșirea SUA din mai multe acorduri internaționale este o chestiune cu un impact major asupra sistemului internațional.

„Ei au spus că stau să se gândească să iasă și din acorduri internaționale, mai ales acestea comerciale multilaterale. O să vedem în continuare ce poziție vor adopta, pentru că ieșirea SUA din mai multe acorduri internaționale este o chestiune cu un impact major asupra sistemului internațional„, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *