Skip to content
Societate Știri locale Timiș

Pași înainte pentru viitoarea maternitate de lângă Spitalul Județean Timișoara, o investiție de peste 50 milioane lei

tion.ro

Proiectul maternității care va fi construită lângă Spitalul Județean Timișoara are Studiu de Fezabilitate. Durata de realizare a investiției, de la demararea lucrărilor, va fi de 24 luni, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene.

Primul pas a fost făcut – a fost finalizat Studiul de Fezabilitate al viitoarei maternități, urmând ca de acum încolo să fie făcute demersuri pentru a se ajunge la execuție, la proiectul tehnic și licitația pentru constructor.

Maternitatea va avea, printre altele, compartimente de fertilizare in vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și de spitalizare de zi, compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou-născuți eutrofici, cât și facilități pentru însoțitori, secție de Anestezie și Terapie Intensivă, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă.

Noua clinică va fi un etalon la nivel național în materie de servicii medicale și dotări. Nu am făcut rabat la calitate. Vrem ca și în sistemul public să putem oferi servicii de calitate, precum cele din privat, chiar superioare acestora. Sănătatea este prioritară pentru noi. Investim mereu pentru a aduce și a menține la standarde de calitate normale spitalele, clinicile care se află în grija noastră”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, conform tion.ro

Maternitatea va avea patru etaje, două corpuri despărțite printr-un rost de dilatare, o suprafață desfășurată de 6.000 metri pătrați. Investiția se ridică la 50.387.920 lei, finanțarea fiind asigurată printr-un proiect european pe programul Interreg V-A România-Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *