Skip to content
Europa

Pastila împotriva COVID-19 produsă de Pfizer, aprobată în Europa

cgtn.com

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi că a aprobat pastila anti-Covid produsă de Pfizer şi care devine primul medicament antiviral administrat pe cale orală autorizat în Uniunea Europeană, relatează Reuters.

EMA a recomandat ca Paxlovid să fie autorizat pentru tratamentul COVID-19 la adulţii care nu au nevoie de oxigen suplimentar şi care prezintă un risc crescut ca boala să devină gravă„, a transmis autoritatea de reglementare europeană, potrivit unui comunicat.

Aprobarea de către EMA permite statelor membre ale UE să folosească un nou instrument pentru a combate COVID. Potrivit Mediafax, Italia, Germania și Belgia se numără printre puținele țări din UE care au cumpărat medicamentul. În decembrie, Statele Unite au autorizat Paxlovid și Molnupiravir, un medicament similar dezvoltat de Merck.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea joi că Pfizer a cerut autorităților din România crearea unui fond național care să despăgubească eventualele victime ale administrării medicamentelor sale inovative, ceea ce ar crea foarte multe rezerve.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *