Skip to content
Politică

Patriarhia are planuri mari: ce proiect mai vrea să pună în practică

basilica.ro

După proiectul colosal al Catedralei Mântuirii Neamului – care a atras, în 2017, 45 de milioane de lei de la Primăria Muncipiului București (PMB), Primăria Sectorului 1 și Primăria Sectorului 5 -, Patriarhia Română pune pe masă un nou proiect îndrăzneț.

Anunțul a fost făcut de un consilier general USR, Roxana Wring, care precizează că Biserica Ortodoxă Română a cerut un aviz pentru a construi un ansamblu rezidențial pe strada Pajurei. Proiectul constă în mai multe blocuri de opt etaje, peste regimul de înălţime al zonei, scrie Wring într-o postare de pe Facebook.

„Imobiliarele sunt sfinte! Asta este şi părerea Patriarhiei Române, care a cerut recent un PUZ pentru un ansamblu rezidenţial pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei. Vor să facă acolo blocuri de 8 etaje, forţând pe cât se poate reglementările: regim de înălţime superior celui din zonă, stradă de acces de doar 6 metri şi trotuar pe o singură parte. Așadar BOR își folosește banii pentru investiții imobiliare. Recomandarea mea este să-i folosească pentru Catedrală și să nu mai ceară fonduri de la primării. Vă amintesc că Uniunea Salvați România – USR este singurul partid care a cerut ca instituțiile publice să nu mai aloce bani pentru Catedrală. Intenția Patriarhiei de a construi un ansamblu rezidențial pe 5000 de mp este încă o dovadă că solicitarea USR este justificată, scrie consilierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *