Skip to content
Politică

Patriarhia avertizează Guvernul: A vorbi despre anularea sărbătorii de Crăciun este total deplasat

patriarhia.ro

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat luni la Antena 3 că este „total deplasat” să se ia în calcul de către autorități restricționarea sărbătorilor dedicate Crăciunului.

A vorbi de anularea sărbătorii de Crăciun mi se pare total deplasat in acest moment.

Știu că înainte e vorba de un eveniment care antrenează atenția întregii țări (alegerile parlamentare, n.red.). Sper să nu se introducă în discuție o dublă măsură. Nu cred că e potrivit și nici corect să vorbim în cheie sumbră de sărbătorile de iarnă”, a declarat Vasile Bănescu.

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus recent că perioada Sărbătorilor de iarnă va fi una cu restricții impuse de lupta împotriva Covid-19. El susține că oamenilor le va fi imposibil să petreacă Sărbătorile așa cum o făceau în anii trecuți.

Despre sărbătorile de iarnă… este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă. Din păcate acest lucru va fi imposibil.

Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viață normală, cum o știam noi înaintea acestui virus”, a spus Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *