Skip to content
Coronavirus

Patriarhia îndeamnă preoţii să aplice cu „realism şi luciditate” măsurile impuse de autorităţi în contextul stării de urgenţă

ziarul lumina

Patriarhia Română îi îndeamnă pe toţi preoţii Bisericii Ortodoxe Române să pună în aplicare ”cu realism, luciditate şi încredere” măsurile impuse de autorităţile statului, care afectează temporar şi viaţa liturgică, în contextul stării de urgenţă instituite ca urmare a epidemiei provocate de noul coronavirus.

În contextul stării de urgenţă în care se află România din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus, Patriarhia Română transmite un îndemn la responsabilitate, echilibru şi solidaritate. Patriarhia Română îi îndeamnă pe toţi preoţii Bisericii Ortodoxe Române să pună în aplicare cu realism, luciditate şi încredere măsurile impuse de autorităţile statului, măsuri care afectează temporar şi viaţa liturgică a Bisericii. Aceste reglementări au ca scop diminuarea şi oprirea actualei epidemii pe care toate autorităţile medicale internaţionale o consideră ca fiind extrem de gravă. În vederea aplicării coerente şi uniforme a tuturor reglementărilor care afectează temporar viaţa liturgică a Bisericii, Patriarhia Română, în consultare cu eparhiile ei, va elabora periodic şi va transmite clerului şi credincioşilor îndrumări pastorale unitare care vor fi aplicate în toată Biserica Ortodoxă Română. De aceea, este mare nevoie de consultare şi cooperare în toate acţiunile pe care le desfăşurăm„, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

Potrivit sursei citate, „în această perioadă critică, sunt esenţiale şi prioritare: rugăciunea şi responsabilitatea pentru sănătatea personală şi socială, precum şi ajutorarea concretă a celor aflaţi în nevoi, protejându-i prin respectarea distanţei sociale recomandate şi prin ajutor material oferit în mod voluntar organizȚat„.

Să traversăm acest timp de încercare şi suferinţă, în rugăciune şi în fapte bune, fără panică şi teamă, având deplină încredere în Dumnezeu şi speranţă izvorâtă din credinţă! Să ne rugăm Mântuitorului Hristos, zilnic, individual în biserică sau acasă împreună cu familia, pentru toţi cei bolnavi, pentru grabnica lor însănătoşire, pentru medici şi pentru toţi cei activi în ajutorarea oamenilor, ca Dumnezeu să-i ocrotească şi să ne ajute să revenim cât mai curând la normalitatea vieţii sociale şi religioase„, este îndemnul Patriarhiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *