Skip to content
Politică

Patriarhia intervine în cazul traficului de persoane din Argeș și îndeamnă preoții să ia măsuri

Patriarhia Română intervine în traficul de persoane din Argeș, unde zeci de indiviz au fost torturați timp de mai mulți ani. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe i-au îndemnat pe preoți să sesizeze autoritățile când descoperă situații grave în comunitate.

„Patriarhia Română a aflat cu profundă mâhnire de situația dramatică din comuna Berevoești, județul Argeș, unde câteva zeci de persoane, inclusiv minori, au fost sechestrate și supuse unui regim inuman de sclavie”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei transmite agerpres.ro.

Patriarhia apreciază că „este deplorabil că autorii acestor fapte incalificabile s-au pretat fără niciun scrupul la acte total incompatibile cu morala creștină și cu demnitatea persoanei”.

„Ne exprimăm speranța că membrii comunității din această localitate argeșeană și autoritățile locale (Primăria, Poliția, școala și Biserica) vor manifesta solidaritate în sprijinirea victimelor pentru a depăși momentele dificile prin care trec acum, până când factorii responsabili vor găsi o soluție pentru fiecare caz în parte.

Îndemnăm comunitățile locale să reacționeze prompt de fiecare dată când apar cazuri flagrante de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului, ale legii și ale moralei publice. Recomandăm preoților să sesizeze întotdeauna asemenea situații grave și să intensifice activitatea pastorală cu scopul prevenirii faptelor antisociale, al promovării și consolidării valorilor morale creștine în comunitate”, mai declară reprezentanții Patriarhiei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *