Skip to content
Societate

Patriarhia răspunde atacurilor: Oameni mici şi veninoşi

Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a reacționat la atacurile apărute în spațiul public în ultima perioadă la adresa Patriarhului Daniel, după ce acesta afirmase că în 1989 autorităţile comuniste luaseră decizia de a interzice pelerinajele.

Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creștine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă și din care se ițesc capetele pleșuve și deloc limpezi, analfabete cultural și religios ale unor pseudo-jurnaliști trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă și imediată care îi contrazice constant?”, a declarat Vasile Bănescu.

El îi numeşte pe cei care au atacat conducerea BOR “campioni ai fentării adevărului”, făcând referire la jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Atacurile furibunde și imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv „goldporație”, la adresa unei personalități ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat „Înalt Preafericitul”, zvârcolirea unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creștine, a creștinismului și a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici și veninoși care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau și răstigneau public de pe pozițiile gazetărești ale „adevărului” pe protestarii reali și curați din Piața Universității, unde comunismul travestit pervers în democrație era denunțat lucid, toate acestea, dar și multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre acești oameni împuținați moral, doldora de sine, săraci cultural și pustii sufletește, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică și schimonosire a realității instrumente de analiză „jurnalistică”.

Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului și ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiți de furie anticreștină, sunt incapabili să le înțeleagă! Acești oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor și a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede.

Credința în Adevăr (nearticulat), credința în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eșuați în vedetism, această credință ne va dărui claritatea și frumusețea morală ce ne vor salva și ne vor înălța dincolo de „bâlciul deșertăciunilor” în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient și neobosit justițiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect și, desigur, vremelnic succes.”, a precizat Vasile Bănescu.

 

1 comentariu la “Patriarhia răspunde atacurilor: Oameni mici şi veninoşi

  1. De ce suntem socotiti de catre BOR „oameni mici”, cei care l-am atacat pe Daniel, cu ce este el mai presus decat noi, ce l-a facut pe el mai mare, ca sa se comporte ca un stapan. Cu ce este el si biserica, mai presus ca STATUL si ca Legile lui. Da dovada de un totalitarism foarte pronuntat, dictatorial si un comportament ca al inchizitiei din Evului Mediu. Nu are decat sa-si ia oile credincioase si mearga la pascut cu ele, el nu are nici un drept asupra mea sau a altora, dar si-l exercita aldracului de bine si nu e corect. Duce la dezbinare si la ura, unii impotriva celorlalti, asta seamana Daniel si nu e bine. Ce diferenta mare poate fi intre Papa Francisc si acest securisto-comunist Daniel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *