Skip to content
Politică

Patriarhia Română alături de cei neputincioși. Ce mesaj a transmis Patriarhul Daniel

Patriarhia Română a transmis, în cursul zilei de astăzi, un mesaj către preoţi şi enoriaşi, în urma ninsorilor abundente care au avut loc.

Aceasta face apel ca în zilele acestea, după căderile masive de zăpadă, să-i ajute pe cei singuri şi neputincioşi cu alimente, apă sau chiar curăţându-le gospodăriile de nămeţi.

„În aceste zile în care din cauza viscolului şi a căderilor masive de zăpadă multe comunităţi rurale au rămas izolate mai ales în Sud-estul ţării, facem un apel către Centrele eparhiale, clerul şi credincioşii de la parohiile din zonele afectate să ofere sprijin familiilor şi persoanelor singure care au nevoie urgentă de ajutor la deszăpezirea gospodăriilor. În acelaşi timp, îndemnăm preoţii de la parohii ca prin implicarea Consiliilor şi Comitetelor parohiale să îi ajute pe cei vârstnici, singuri şi fără ajutor cu apă, ceai şi alimente pentru a depăşi momentele dificile cauzate de condiţiile meteo severe din aceste zile”, se arată în mesajul Patriarhului Daniel.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a explicat, că scopul mesajului este de a-i mobiliza pe credincioşi. „Îndemnul pe care Patriarhia Română îl adresează tuturor preoţilor din parohiile din zonele afectate este să se implice în vederea organizării unor ajutoare concrete, prin participarea efectivă la deszăpezirea bătrânilor, oferirea de hrană, ceai cald, alimente. Ajutorul se va ramifica concret prin implicarea preoţilor din parohiile respective, care i-ar putea mobiliza pe credincioşi”, a explicat reprezentantul BOR, potrivit unor surse citate de Romaniatv.net

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *