Skip to content
Sport

Patriarhia Română face anunțul: Slujba de înviere, interzisă în bisericile de lemn

Patriarhia Română face anunțul: Slujba de înviere, interzisă în bisericile de lemn!

Mai precis, Patriarhia Romana a anuntat mai multe reguli pentru toate parohiile din tara si de peste hotare, pentru prevenirea incendiilor in lacasele de cult cu prilejul sarbatorilor pascale.

Intre acestea, recomanda ca slujbele din noaptea Sfintelor Pasti sa nu se desfasoare in bisericile din lemn. Preotilor li se interzice sa oficieze slujbe in lacasele de cult ce au montate schele din lemn pentru ca acestea se pot aprinde foarte usor, potrivit hotnews.ro.

In plus, toate lacasurile de cult trebuie sa aiba extinctoare, iar iesirile de urgenta sa fie vizibil marcate pentru ca in cazul unui incendiu, enoriasii sa poata identifica foarte usor caile de evacuare.

Preotii care slujesc in biserici au fost, conform BOR, instruiti de angajatii Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta referitor la procedurile ce trebuie urmate in caz de pericol. De asemenea, toate obstacolele din biserici trebuie inlaturate, astfel ca din lacasele de cult vor fi scoase toate covoarele.

In cazul izbucnirii unui incendiu toti credinciosii trebuie sa respecte randuiala bisericeasca. Astfel, barbatii vor folosi pentru a iesi de urgenta altarul, in timp ce femeile vor trebui „sa se orienteze” catre iesirile principale pentru a nu trece prin altar, aceasta fiind una dintre cele mai controversate masuri, dupa cum comenteaza unii enoriasi, care considera ca in cazul unui pericol ar putea fi trecuta cu vederea aceasta randuiala.

Patriarhia face, de asemenea, un apel catre cei care vor veni la Inviere cu masinile proprietate personala, sa nu blocheze caile de acces pentru ca, in caz de pericol sa se poata interveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *