Skip to content
Politică

Patriarhul Daniel cere iertare tinerilor: „Îi iubim și pe cei care nu vin la biserică”

Patriarhul Daniel a cerut, joi, iertare tinerilor pentru modul in care a comunicat Biserica dupa tragedia din clubul Colectiv, desi, sustine acesta, „unele cuvinte ale noastre au fost rastalmacite”.

Scuzele vin in contextul in care s-au anuntat ample proteste si in aceasta seara, inclusiv fata de patriarhul Daniel si constructia Catedralei Neamului de sute de milioane de euro.

„In aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovati la Clubul Colectiv din Bucuresti, pentru familiile indoliate care isi plang pe cei dragi ai lor, si pentru cei raniti care se afla in spitale, dar si in vreme de mare framantare sociala, va adresam cuvant parintesc de mangaiere si de pretuire, de pace si binecuvantare.

Ne cerem iertare daca unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lamuritoare sau au fost rastalmacite. Intelegem ca tinerii de azi doresc nu numai socializare si comuniune intre ei, ci si sa fie ascultati si incurajati in aspiratiile lor”, se arata intr-un comunicat de presa intitulat „Cuvant parintesc si prietenesc pentru tineri”.

Patriarhul Daniel a aratat ca BOR ii iubeste pe toti tinerii, indiferent daca merg sau nu la biserica. Mai mult, Biserica si-a propus ca, de acum incolo, sa exprime „mai multa afectiune si intelegere pentru toti tinerii din societate”.

„Biserica noastra ii iubeste pe toti tinerii, pe cei care vin la biserica si pe cei care nu vin la biserica, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie si pentru societate. Pana acum, Biserica, impreuna cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale si social-filantropice.

Acum insa dorim sa exprimam mai multa afectiune si intelegere pentru toti tinerii din societate, respectand libertatea, demnitatea si aspiratiile lor. Biserica este acum alaturi de tineri intelegand dorinta lor de innoire spirituala si morala a societatii romanesti si se roaga pentru prezentul si viitorul poporului roman, spre a trai in pace si unitate”, se precizeaza in mesajul liderului religios.

In acest context, biserica a facut, tot joi, o „chemare la rugaciune pentru pace si unitate” la Patriarhie, incepand cu 18:30, ora la care protestatarii incep sa se adune in Piata Universitatii, informează ziare.com.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *