Skip to content
Politică

Patriarhul Daniel îndeamnă la rugăciune pentru Rege

Patriarhul Daniel a îndemnat credincioșii la rugăciune pentru ca starea de sănătate a Regelui Mihai să se îmbunătățească.

Acțiunea Patriarhului vine în contextul situației grave în care se află Regele, potrivit b1.ro.

„Am aflat cu îngrijorare de agravarea stării de sănătate a Majestății Sale Regele Mihai I al României, personalitate-simbol a istoriei poporului român și a demnității naționale. De aceea, ne rugăm lui Dumnezeu, Doctorul sufletelor și al trupurilor, să-i aline suferința și să-i dăruiască sănătate. În același timp, îndemnăm pe toți cei care prețuiesc personalitatea Majestății Sale să înalțe rugăciuni, împreună cu familia regală, pentru însănătoșirea sa”, a spus Patriarhul Daniel, potrivit unui comunicat.

Regele Mihai a a anunțat, miercuri, prin intermediul Consiliului Regal că se retrage din viața publică pentru că trebuie să urmeze un tratament de lungă durată din cauza unor grave probleme de sănătate.

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, a transmis Regele Mihai I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *