Skip to content
" "
Politică

Patriarhul Daniel, mesaj emoționant pentru creștini de Sărbătoarea Floriilor

Patriarhul Bisericii Ortodoxe,Daniel a transmis un mesaj emoționant pentru toți creștinii, de Sărbătoarea Floriilor, în cuvântul de învățătură rostit la slujba Intrării Domnului în Ierusalim de la Catedrala Patriarhală.

„De ce purtăm în această zi ramuri de copaci, în special ramuri de finic, salcie și flori? Pentru că aceste flori sunt o cinstire a Mântuitorului Iisus Hristos care a intrat în Ierusalim, o aducere aminte de modul cum a fost primit el în Ierusalim de către mulțimi și mai ales de către copii. Dar, în același timp, florile acestea de Florii — de aici vine și numele popular al sărbătorii, Floriile — înseamnă și florile credinței cultivate de noi în timpul postului de 40 de zile. Florile credinței cultivate prin credință, prin spovedanie, prin împărtășire mai deasă cu Sfânta Euharistie, prin faptele bune. Și aceste flori ale credinței sunt lumina rugăciunii, smerenia postirii, bunătatea inimii milostive și darnice, curăția minții dobândită prin pocăință, sfințirea sufletului și a trupului dobândită prin spovedanie și prin împărtășirea mai deasă. Pe scurt, aceste flori pe care le purtăm în mână sunt florile iubirii sfinte față de Dumnezeu și față de semeni”, a afirmat patriarhul, potrivit Romaniatv.net

" "

Totodată, acesta a îndemnat la prețuirea salciei, „pentru că își apleacă crengile spre pământ, în semn de smerenie în fața lui Dumnezeu Creatorul, în fața lui Iisus„.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *