Skip to content
Externe

Patriarhul Kirill al Moscovei, confirmat cu COVID. Are „simptome severe”

CatholicHerald.co.uk

Patriarhul Kirill al Moscovei a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și are „simptome severe”, a anunțat vineri serviciul de presă al Bisericii Ortodoxe Ruse. Sub Kirill, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și susținător al războiului din Ucraina, Biserica Ortodoxă Rusă a devenit un actor politic puternic, notează Reuters.

Biserica Rusă a transmis că Kirill, în vârstă de 75 de ani, și-a anulat toate călătoriile și evenimentele planificate, deoarece are „simptome severe” care necesită repaus la pat și izolare. Serviciul de presă al Bisericii mai susține că starea lui Kirill este „satisfăcătoare”, potrivit Hotnews.

Sub Kirill, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și susținător al războiului din Ucraina, Biserica Ortodoxă Rusă a devenit un actor politic puternic, notează Reuters.

Kirill a fost pe larg criticat de liderii religioși din întreaga lume din cauza declarațiilor sale de susținere a războiului declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie, patriarhul ecumenic Bartolomeu, liderul spiritual al creștinătății ortodoxe, mergând până într-acolo încât să îi sugereze să își „sacrifice tronul”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *