Skip to content
Politică

Patriarhul PNL-ului proorocește cum va fi candidatul la Primăria Capitalei

Patriarhul Partidului Național Liberal proorocește cum va fi candidatul la Primăria Capitalei.

Astfel, președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a vorbit, luni, despre candidatul ideal pentru Primăria Capitalei. În viziunea sa, acesta ar trebui să îi semene şi a agreat ideea unui candidat ideal al PNL care să aibă „profilul Klaus Iohannis”, potrivit româniatv.net.

„Să îmi semene mie, într-un fel. Să fie corect, să se țină de promisiune, să nu promită mai mult decât crede că poate să facă, cinstit si tânăr. Trebuie să găsim, că sunt niște zeci de mii de oameni și n-or fi toți așa cum din pacate sunt foarte mulți”, a mai spus Mircea Ionescu Quintus.

Președintele de onoare al PNL a fost întrebat dacă PNL ar trebui să aibă un candidat cu profilul Klaus Iohannis, iar seniorul liberal a răspus că pentru el şeful statului este „un model”.

„De la nemți ai întotdeauna ceva de învățat în privința tinerii cuvântului, disciplinei, corectitudinii. E greu să dai modele când oamenii au o anumita educație, sunt pregătiți într-un anumit fel. Eu sper însă că poporul acesta are puterea să se redreseze”, a mai spus Quintus.

Quintus a fost întrebat și cum vede primele opt luni de mandat ale lui Iohannis, iar răspunsul său a fost: „La un moment se pusese problema, cu mulţi ani în urmă, ca eu să candidez la această funcţie. Eu mi-am socotit că primele şase luni nu am nimic de făcut decît să învăț ce trebuie să fac. Se pare că aşa face dl Iohannis. A învăţat, ştiu ce face, cum gândeşte, capătă experienţă şi recuperează ceea ce am pierdut noi, neavând contacte cu străinătatea”.

Pe de altă parte, Mircea Ionescu Quintus a criticat intenţia de majorare a indemnizatiilor parlamentarilor, catalogând această inițiativă drept una „oribilă”.

„Oribilă. Vreau să vă spun că atunci când s-au dat acele pensii nesimțite eu nu mai eram in Parlament. Daca eram votam împotrivă. Iar eu într-un an și ceva cât am luat, am dat pensia aceasta în plus care îmi venea unor oamenii din jurul meu nevoiați. Socotesc că suntem destul de bine plătiți ca să nu ne majorăm dincolo de nevoi indemnizațiile”, a declarat Quintus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *