Skip to content
București

Patrimoniul – încotro? USR, asalt la Firea: Sunt oameni care și-au făcut ucenicia la primăria Voluntari!

facebook.com

USR București lansează un asalt la adresa primarului general Gabriel Firea pe tema patrimoniului Capitalei.

Într-un comunicat trimis joi PSnews.ro, oamenii Roxanei Wring anunță că nu vor vota în Consiliul General proiectele prin care Firea vrea să dea patrimoniul Capitalei (parcuri, lacuri, străzi, parcări, imobile și terenuri) unor companii conduse de prietenii și apropiații ei și ai soțului său, Florentin Pandele (primarul din Voluntari).

Așa cum nu îți lași casa pe mâna unor necunoscuți, la fel nu îți lași orașul pe mâna prietenilor Gabrielei Firea. USR nu va vota proiectele prin care Primarul General vrea să dea patrimoniul Capitalei (parcuri, lacuri, străzi, parcări, imobile și terenuri) unor companii conduse de prietenii și apropiații edilului șef și ai primarului din Voluntari. Cei din conducerea acestor companii au fost invitați de nenumărate ori la Consiliu și nu au venit niciodată”, reclamă USR-iștii bucureșteni.

În acest context, consilierul municipal Roxana Wring a declarat: Nu îi cunoaștem, nu avem încredere în capacitățile lor manageriale și, cel mai important, nu avem încredere în bunele lor intenții. Sunt oameni care și-au făcut ucenicia la primăria Voluntari, sunt oameni care au făcut școala cu primarul Pandele sunt prieteni și cunoștințe ai Gabrielei Firea sau simpli colegi de partid. Nimic din toate acestea nu-i califică să conducă acele companii și cu atât mai puțin să preia în administrare orașul.

În continuare, USR-iștii susțin că, indiferent de votul lor, instituțiile din subordinea Primăriei Capitalei pot și trebuie să-și deruleze activitatea curentă – de exemplu: repararea străzilor, administrarea lacurilor și a parcurilor, întreținerea semafoarelor și toate celelalte se pot face în baza acelorași prevederi în care s-au făcut și până acum.

„Ideea nu este inventarea unor carcase juridice goale, ci optimizarea instituțiilor deja existente și a managementului Primăriei. Chiar și companiile pot funcționa fără probleme, doar că ele vor trebui să participe la licitațiile publice, la fel cum fac și ceilalți operatori privați. Din păcate, planul Gabrielei Firea are un singur plan: bani pe bandă rulantă pentru companii și active patrimoniale date fără discernământ pe mâna unor oameni despre care nimeni nu știe nimic. Iar pentru asta, Gabriela Firea și PSD sunt gata să meargă până la capăt și să schimbe legea în favoarea lor”, detaliază reprezentanții Uniunii Salvați România.

Vreau să atrag atenția că Gabriela Firea și PSD pregătesc o adevărată insurecție legislativă împotriva bunului public. Vor să elimine, prin modificări legislative, obligativitatea votului de două treimi pentru proiectele ce vizează patrimoniul. Asta înseamnă că orice bun public va putea fi vândut sau concesionat prin votul majorității simple a consilierilor. Acesta este visul frumos al oricărui primar PSD. Să poată face orice cu banul și cu bunurile publice folosind mașinăria de vot pe care o au la dispoziție, a mai afirmat Wring.

USR se va opune în Parlament acestei modificări, pe care o consideră „nu doar scandaloasă, dar extrem de periculoasă”, și va solicita tuturor partidelor să procedeze la fel.

Amintim că Gabriela Firea a declarat recent la Comisia parlamentară specială pentru elaborarea codului administrativ următoarele:

„Cunoaşteţi foarte bine acel exemplu, pentru că ne-am lovit cu toţii, cu referire la transferarea patrimoniului sau administrării: a fost nevoie ani de zile de un vot de două treimi (…). În schimb, este o aberaţie administrativă atunci când un consiliu local – în speţă Consiliul General al Municipiului Bucureşti – doreşte să schimbe destinaţia unei suprafeţe de teren, spere exemplu, dintr-o necesitate publică, nu din alt motiv, şi de multe ori, poate din neînţelegere sau poate din motive de politică, nu se dădea acest vot”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *