Skip to content
Politică

Patronii Colectiv au scăpat de arest. Vor fi cercetați în libertate

Judecatoria Sectorului 4 a respins, luni, cererea Parchetului General de prelungire cu 30 de zile a masurii arestului la domiciliu pentru patronii clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, acestia urmand sa fie cercetati in libertate sub control judiciar.

Decizia nu este insa definitiva, iar procurorii au posibilitatea sa o conteste la Tribunalul Bucuresti.

De asemenea, judecatorii au revocat masura arestului la domiciliu si pentru reprezentantii firmei de artificii – Daniela Nita (administrator), Cristian Nita (director) si Viorel Zaharia (pirotehnist), care vor fi cercetati si ei sub control judiciar.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar (60 de zile), cei sase trebuie sa respecte mai multe obligatii: sa se prezinte la Parchet sau in instanta ori de cate ori sunt chemati; sa informeze organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la Sectia de Politie in raza careia isi au domiciliul (George Anastasescu – Sectia 2 Politie, Paul Gancea – Sectia 16 Politie, Costin Mincu – Sectia 22 Politie) ; sa nu se apropie de coinculpati, de alti participanti la comiterea infractiunilor si de martorii din dosar si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale. De asemenea, ei nu au voie sa paraseasca teritoriul Romaniei fara incuviintarea judecatorilor.

Cei trei patroni de la clubul Colectiv sunt cercetati penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, fiind eliberati din arest preventiv la sfarsitul lunii decembrie 2015, dupa ce au stat aproape doua luni dupa gratii.

Ancheta in acest caz este efectuata de Parchetul General, care a pus sub acuzare sase persoane: pe cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, precum si pe reprezentantii firmei de artificii – Daniela Nita (administrator), Cristian Nita (director) si Viorel Zaharia (pirotehnist), informează bzi.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *