Patronii HoReCa, către Nicușor Dan: Să nu facem aceeași greșeală, să comandăm o PIZZA medie cu gândul la una mare

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Patronii din industria HoReCa au avertizat, joi, într-o conferință de presă, că este nevoie de menținerea cotei reduse de TVA de 9% pentru restaurante și serviciile conexe, în contextul scenariilor luate în calcul pentru stabilizarea deficitului bugetar. Cu o zi înainte, făcând referire la deficitul bugetar, președintele Nicușor Dan spusese, în cadrul unei conferințe de presă, că România plăteşte o pizza medie şi mănâncă una mare şi a adăugat că această diferenţă trebuie să fie plătită de cineva.

Prezenți la restaurantul Pescăruș din București, din Parcul Herăstrău, patronii din industria HoReCa s-au referit la comparația făcută de Nicușor Dan. Șeful statului a făcut o metaforă, explicând altfel ce înseamnă deficitul bugetar excesiv al ţării: „De ani de zile plătim o pizza medie și mâncăm o pizza mare. Diferența trebuie plătită de cineva”.

Patronii din hoteluri, restaurante și alimentație publică au atras atenția că e posibil ca, dacă face calculele prost, statul să se trezească la masă nu cu o pizza media, cum comandă prin măsurile schițate, ci cu o pizza mică.

„Statul forțează turistul să aleagă turism nefiscalizat”

Operatorii din sectorul hotelier atrag atenția asupra unei concurențe neloiale pe piața cazărilor, cauzată de diferențele de fiscalizare între hoteluri și apartamentele în regim de închiriere (Booking, Airbnb).

Citesete mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: