Patronul de la Ferma Dacilor și partenerii săi de afaceri, duși la instanță pentru mandat de arestare

Cornel Dinicu
Sursa foto: Captura Video / Youtube

Cornel Dinicu, patronul de facto al Fermei Dacilor, care a ars a doua zi de Crăciun, dar și Marian Viorel Olteanu și Vitomir Adrian Ristin, cei doi administratori care apar în acte, vor fi prezentați miercuri, 3 ianuarie, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătoria Ploiești este instanța care va decide dacă cei trei vor rămâne în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile.

Cornel Dinicu și partenerii săi de afaceri au fost reținuți marți, pentru 24 de ore, de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, după o serie de percheziții care au avut loc în comuna Gura Vadului, județul Prahova. Aceștia sunt acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Potrivit unor surse judiciare,Cornel Dinicu,Viorel Olteanu și Vitomir Ristin și-au rezervat dreptul la tăcere, refuzând să răspundă întrebărilor anchetatorilor.

La audierile care au avut loc marți la sediul Inspectoratului Județean

de Poliție Prahova au fost aduși inclusiv primarul comunei Gura Vadului, fostul viceprimar, dar și un funcționar public din primărie. Pe numele celor trei nu a fost emisă nicio măsură preventivă.

Acuzațiile procurorului

I. Prin ordonanța din data de 01.01.2023, dispusă în dosarul privind incendiul ce a avut loc la data de 26.12.2023 la Complexul turistic „Ferma Dacilor” din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, județul Prahova, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de o persoană juridică și față de trei persoane fizice, administratori statutari sau în fapt ai societății comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru (art. 255 alin. 1 și alin. 2 C.pen. rap. la art. 254 alin. 2 C.pen.).

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2016 – 26.12.2023, în realizarea obiectului de activitate și în interesul societății comerciale, ca urmare a demersurilor factorilor decizionali din structura de conducere (respectiv a administratorului statutar și a celor doi administratori în fapt), societatea comercială a funcționat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea activității de „cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”, desfășurate la sediul social din comuna Gura Vadului, sat Tohani, nr. 76B, jud. Prahova.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL