Patronul de la Ferma Dacilor, primele declarații după eliberare. Cornel Dinicu se află în arest la domiciliu

Cornel Dinicu
Sursa foto: Captura Video / Youtube

Cornel Dinicu a fost plasat în arest la domiciliu de judecători și se află într-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei. Ancheta continuă, însă. Procurorii așteaptă rezultatele expertizelor. În tot acest timp, Dinicu nu are voie să ia legătura cu martorii din dosar și nici cu familiile celor 8 victime decedate, adică nici cu soția sa, după ce unul dintre copiii lor a murit în incendiu.

Reporter: Mă scuzați că vă deranjez!

Cornel Dinicu: Nu pot…

Reporter: N-aveți voie? Măcar ne puteți spune ce părere aveți despre decizia magistraților?

Cornel Dinicu: Ce părere să am? Nu am nicio părere…

Reporter: Nu aveți voie să vorbiți deloc despre ea?

Cornel Dinicu: Nu.

Reporter: Dacă aveți ceva de spus… Cum a fost prima noapte acasă?

Cornel Dinicu: Nu este nicio diferență. Mulțumesc frumos!

Cornel Dinicu a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, a decis, joi, Tribunalul Prahova.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul a înlocuit măsura arestului la domiciliu dispusă anterior faţă de alte două persoane implicate în administrarea complexului turistic- Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Decizia este definitivă. Cei trei sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Construcţia corpului principal de clădire, care include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire, iar demersurile şi măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, spun anchetatorii.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, societatea comercială era racordată la reţeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea „pompă de apă” având o putere de 8 Kw, insuficientă pentru susţinerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni.

Opt persoane, respectiv cinci adulţi şi trei copii, au murit carbonizate în urma incendiului care a izbucnit la Ferma Dacilor a doua zi de Crăciun.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: