Skip to content
Politică

Patronul grupului Chocolat a fost reținut

Patronul grupului Chocolat, Tudor Constantinescu, a fost retinut în această dimineata. Afaceristul de 39 de ani este acuzat ca este coordonatorul unui grup infractional specializat in evaziune fiscala si spalare de bani, informeazp hotnews.ro.

Amintim că procurorii DIICOT au facut joi 43 de perchezitii la patroni de baruri si cluburi din Bucuresti, in cadrul unei anchete ce vizeaza evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit unr surse judiciare, coordonatorii grupului vizat in ancheta ar fi Tudor – Mihai Constantinescu, proprietarul Chocolat, si cetateanul francez Jean Phillppe Pierre Luc Guilbert-Lassange, asociati la societatile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Mosilor SRL, Coza Nostra Art SRL , Theobroma Consult SRL si Theoprod Art SRL.

Cele 43 de perchezitii au avut loc la toate punctele de lucru ale grupului Chocolat, precum si la rstaurante de fite din Bucuresti precum Tratoria Il Calcio, Twins Downtown, Twins Cafe, Le Club Herastrau, Rubicon Floreasca.

Anchetatorii suspecteaza ca in Bucuresti activeaza un grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani prin desfasurarea de activitati comerciale. Grupul ar opera prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit tinerea unei evidente contabile duble (una reala in care sunt evidentiate veniturile adevarate si una fictiva ce reflecta venituri diminuate si cheltuieli majorate), au precizat sursele citate.

Programul informatic de contabilitate cu dubla gestiune, care se instaleaza pe casele de marcat a fost cumparat de la firma Solutions Center din Constanta.

Programul poate fi accesat cu ajutorul unui card aflat doar in posesia casierelor de la punctele de lucru ale societatilor, care permite accesul in memoria fiscala a casei de marcat si efectuarea unor operatiuni de impartire a produselor proprii, neimbuteliate, care inregistreaza o pondere mai mare in venituri si nu sunt fiscalizate, au mai aratat aceleasi surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *