Skip to content
Politică

Patronul Realitatea TV, Cozmin Gușă, radiografie a confruntării Iohannis- Ponta

Cozmin Gușă, patronul Realitatea TV, a avut o serie de reacții privind dezbaterea organizată la Realitatea TV între Klaus Iohannis și Victor Ponta.

Consultantul politic a declarat, după dezbaterea dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis, că premierul merită o bilă albă pentru că, deși era dispus să rămână în continuare la emisiune, a ales să-și limiteze participarea doar la timpul de care a beneficiat și contracandidatul său.

„Apreciez faptul că domnul Ponta a decis să nu participe în continuare la emisiunea organizată după dezbatere, deși avea această posibilitate. Klaus Iohannis a fost vizibil deranjat de această posibilitate. Pentru acest fapt Ponta primește o bilă albă, pentru bun-simț. Este dovada faptului că democrația din România mai are o șansă”, a declarat Cozmin Gușă.

În plus, Gușă a apreciat faptul că Victor Ponta a acceptat să participe la dezbaterea în condițiile impuse de moderatori.

Mă așteptam ca echipa lui Victor Ponta să refuze, nu partea cu ziua, pe care a acceptat-o inițial, respectiv marți, ba chiar a propus-o, ci partea cu moderatorii, respectiv Rareș Bogdan plus echipa de analiști, și partea cu subiectele, dorind să le impună. Nu a fost așa. Nu am avut nicio problemă din partea lui Victor Ponta, asta în condițiile în care televiziunea este una consecventă antiguvernamentală, cel puțin, în ultimii doi ani de zile”, a afirmat Cozmin Gușă.

Administratorul Realitatea TV nu a ezitat să îl atacă pe Iohannis, explicând că astfel de ”surprize” nu se fac cu 45 de minute înainte să aibă loc confruntarea.

„Nu se putea fără asta. Fără această discuţie între cei doi nu se putea merge la vot la finalul săptămânii. Abordarea a fost, într-un fel, şchioapă. Noi, Realitatea TV, am adresat de ceva săptămâni invitaţia. Staff-urile trebuiau să se pună de acord. În loc de asta, cu doar câteva minute am aflat că invitaţia a fost acceptată.

Oricât m-aţi ruga, eu nu pot să nu remarc anormalitatea gesturilor din această seară. Am anunţat că se va petrece acest eveniment de câteva săptămâni. Acest gen de surprize nu merg. E un întreg angrenaj, de la redactori, reporteri, care îşi fac temele şi îşi pregătesc întrebările şi până la tehnicieni şi operatori.

Realitatea TV era în stare de mai mult dacă nu avea această surpriză. Noi am insistat în ultimele zile ca dl Iohannis să se decidă. Sper ca telespectatorii să fi fost mulţumiţi de această dezbatere, care a fost foarte importantă.

A fost o confruntare dintre cineva care vine parcă din societatea civilă, e vorba de Iohannis, cu un gest şi mesaj de frondă, anti sistem şi cineva care a venit cu un mesaj pozitiv, cu destule probleme de guvernare, Victor Ponta …Cine va fi învingător ţine de publicul Realităţii TV, care nu e un public de stânga neapărat şi care analizează totul”, a punctat Gușă în urma dezbaterii.

3 comentarii la “Patronul Realitatea TV, Cozmin Gușă, radiografie a confruntării Iohannis- Ponta

  1. Cine se intreba de ce nu vrea Johannis confruntare televizata, a inteles aseara motivul. Omul e pe langa la orice subiect, nu numai ca nu are aptitudini politice, dar nici macar nu are bunul simt sa se informeze macar la nivel minimal de subiectele comune oricarei dezbateri, economie, cunoasterea Constitutiei, dosarele justitiei etc. Aproape ca mi-a fost mila de el, era evident depasit pe orice subiect. S-a vazut ca omul a fost parasutat intr-o competitie pentru care nu e deloc pregatit. Nici macar basistii nu au putut sa gaseasca puncte forte in confruntare, a fost ceva gen 6-0 la fotbal.

  2. Ma intebam in ce moment o sa „variati ” de satisfactie ca sa produs minunea de a avea dezbatere la irealitatea tv intre cei doi prezidentiabili? Daca aveati dumneavoastra si Rares pemparsi pe dumneavoastra? Nu stiu cit de stinga sunteti domnule Gusa dar ma intreb de ce il uriti atit de mult pe Ponta? Pentru ca a reusit mai mult in politica decit dumneavoastra? Pentru ca are sansa de a deveni presedintele Romaniei? Pentru ca vreti sa nu se intrbe nimeni cum ati facut de ati pus mana pe o televiziune, un fost rupt in ..ur si un oportunist parvenit? Nu sunteti in masura de a da lectii romanilor cum sa voteze, pe cine sa voteze si cine merita sa fie presedinte si cine nu. Va fi presedinte acel ce va obtine voturile alegatorilor, ca va fi bun sau rau in opinia dumneavoastra, nu conteaza. Asa ca va invit sa fiti mai matur daca puteti si sa nu rivniti la situatia altuia ca nu este chiar nimic de capul dumneavoastra. Asta in pofida faptului ca ati trecut prin diferite slujbe politice in adolescenta dumneavoastra. Hai cai buna.

  3. Aseara s a vazut clar motivul pentru care Iohannis refuza aceste dezbateri deoarece este foarte jalnic si foarte slab pregatit din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *