Patru agenţi de poliţie de la Brigada Rutieră Bucureşti, urmăriţi penal într-un dosar de luare de mită

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Patru agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti sunt urmăriţi penal într-un dosar care vizează infracţiuni de luare de mită şi fals. Cei patru sunt suspectaţi că primeau sume de bani de la şoferii prinşi încălcând prevederile Codului Rutier. Unul dintre ei este de asemenea suspectat că a decontat voucherele de vacanţă pe care le primeşte în calitate de bugetar, folosind o factură falsificată. Unul dintre agenţii inculpaţi în dosar s-a pensionat.

Ancheta derulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti vizează un poliţist pensionat şi patru agenţi de la Brigada Rutieră Bucureşti, faptele imputate acestora având loc, conform anchetatorilor, în cursul anului 2022.
Unul dintre agenţi, în prezent pensionar, este inculpat pentru cinci infracţiuni de luare de mită şi a două infracţiuni de luare de mită în formă continuată, fiind suspectat că î vara şi toamna anului 2022  în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de lucrător de poliţie rutieră în cadrul DGPMB-Brigada Rutieră, a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 200 şi 800 de lei de la conducătorii auto care încălcau dispoziţiile privitoare la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi pentru a nu le aplica sancţiunile prevăzute de lege.
Un alt agent de poliţie de la Brigada Rutieră a Capitalei este anchetat pentru săvârşirea a patru infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi două infracţiuni de înşelăciune.
„În sarcina acestuia s-a reţinut că la datele de 25.06.2022, 29.07.2022, 05.08.2022 şi 19.12.2022, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de lucrător de poliţie rutieră în cadrul DGPMB-Brigada Rutieră, a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 200 şi 1300 de lei de la conducătorii auto care încălcau dispoziţiile privitoare la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi pentru a nu le aplica sancţiunile prevăzute de lege. De asemenea la datele de 29.10.2022 şi 07.02.2023, în două ocazii diferite, a determinat reprezentantul legal al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate prestare de servicii turistice să emită o factură falsă, pe care ulterior a folosit-o pentru a induce în eroare angajatorul DGPMB şi a obţine un folos patrimonial necuvenit constând în suma de 1450 de lei (voucherul de vacanţă)”, se arată într-un comunicat al Parchetului.
Acuzaţiile de fals au loc în contextul în care poliţiştii nu primesc în format fizic voucherele de vacanţă, ci decontează suma aferentă acestora prezentând factura pentru serviciile turistice de care au beneficiat.
Al treilea agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Muncipiului Bucureşti – Brigada Rutieră este acuzat de comiterea unei infracţiuni de luare de mită, constând în faptul că în decembrie 2022, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu a pretins şi primit suma de 1300 de lei de la un şofer care a încălcat Codul Rutier.
De o infracţiune similară este acuzat şi al patrulea poliţist rutier, faptă comisă, conform anchetatorilor, în august 2022, cânt poliţistul a pretins şi primit suma de 200 de lei de la un şofer pentru a nu-i  aplica sancţiunile prevăzute de lege.
Trei dintre ce patru au fost plasaţi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: