Patru bărci ale rebelilor Houthi au deschis focul asupra elicopterelor americane din gruparea portavionului Eisenhower

Sursă foto: Profimedia Images

Elicopterele marinei americane au scufundat duminică trei bărci rapide ale rebelilor Houthi, după ce rebelii încercaseră să ia cu asalt și să deturneze o navă comercială în Marea Roșie. Marina americană a răspuns unui SOS transmis de vasul comercial și a trimis în zonă elicoptere din cadrul grupului de luptă al portavionului USS Eisenwhower dislocat în regiune.

Rebelii Houthi au deschis focul asupra elicopterelor americane.

„Elicopterele US Navy au deschis focul pentru a se apăra, scufundând trei din cele patru bărci și ucigându-i pe cei aflați la bord”, se arată într-un comunicat publicat pe contul de Twitter al Comandamentului SUA din regiune (US Central Command).

„Pe data de 31 decembrie, ora 6:30 (ora locală Sanna) nava container Maersk Hangzhou a trasnmis un al doilea SOS în mai puțin de 24 de ore și a raportat că era atacată de patru bărci rapide ale rebelilor Houthi sprijiniți de Iran”, se arată într-un comunicat emis de Comandamentul SUA din regiune.

Conform marinei SUA, bărcile proveneau din zonele din Yemen aflate sub controlul rebelilor Houthi.

Bărcile s-au apropiat la 20 de metri de carbogotul Maersk Hangzhou și au început să tragă asupra sa cu armamentul de la bord. Pe cargobot se afla o echipă de securitate care a răspuns cu foc.

„Elicopterele americane de pe USS Eisenhower (CVN – portavion. n.r.) și Gravely (DDG 107 – distrugător Aegis n.r.) au răspuns la SOS și, în timp ce lansau avertismente verbale asupra lor s-a tras cu armament ușor. Elicopterele US Navy au deschis focul pentru a se apăra, scufundând trei din cele patru bărci și ucigându-i pe cei aflați la bord. Cea de-a patra barcă a părăsit zona. Nu s-a înregistrat nicio daună asupra militarilor SUA ori asupra echipamentelor de luptă”, se arată în comunicatul comandamentului american.

Un petrolier gabonez care naviga sub pavilion indian, MV Saibaba, a fost lovit sâmbătă în Marea Roşie de o dronă de atac trasă de rebelii houthi din Yemen, a anunţat Comandamentul Central American (CENTCOM), precizând că nu s-au înregistrat răniţi, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Autoritățile de la Teheran au negat, sâmbătă, acuzațiile SUA conform cărora Iranul a fost implicat în orchestrarea și susținerea recentelor atacuri ale rebelilor Houthi din Yemen împotriva unor nave comerciale din Marea Roșie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL