Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va utiliza exclusiv semnătură electronică pentru accesarea fondurilor UE și implementarea proiectelor din Planul Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027. După mine, e un abuz. Poate nea Vasile de la Cocomârla nu vrea să semneze digital, și, atâta timp cât semnătura fizică e valabilă, n-o poți elimina, așa, că vrei tu. Sau nu e un abuz, ci mascarea incompetenței. Că tot AFIR spune că „a dezvoltat o serie de funcționalități care să permită folosirea semnăturii electronice fără posibilitatea de semnare și încărcare a documentelor prin utilizarea semnăturii olografe”. Adică s-a cumpărat un soft prost? Pe câți bani? De la cine? AFIR, se aude?
Curtea de Apel București a decis ieri, definitiv, achitarea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. „Fapta nu există”, scrie pe foaia aia din dosarul polițistului Bogdan Gigină, care a murit în 2015, pe motocicletă, ca să ajungă ăsta, pe atunci ministru, la cine știe ce coafor masculin. Parcă-l vezi pe Oprea că se întoarce în politică. „În fond, ce-a făcut? Ce, alții cum pot și el nu? Ia vedeți că…. „. Pregătiți-vă punga de vomitat, am așa, un feeling…
Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei va urmări anchetele „Azilele groazei”. Anchetăp europeană, cum ar veni. Să vezi acum cheltuieli cu asistența socială. Mulțumiți USR pentru asta, ăștia vor să-și mascheze charisma de scaune pliante și lipsa de vizibilitate reclamând România la nivel internațional pe orice le pică în mână. Dacă n-ar fi de plâns comportamentul ăsta ar fi chiar amuzant: useriștii, până acum complet dezinteresați de bătrânii României, pe care nu i-au scos din comuniști, proști, știrbi și asistați, vor acum să-i monetizeze politic.
Cotațiile la grâu și porumb au crescut Bursa de cereale de la Chicago de când rușii au ieșit din acordul cerealelor și au lovit portul ucrainean Reni. Nu mult, dar trendul continuă. Poate că n-ar fi rău ca și fermierii români să se bucure de prețurile astea mari. Poate că n-ar fi rău ca la recolta asta, România să nu mai dea prioritate combinațiilor cu grâu ucrainean, inclusiv speculei și contrabandei la care a închis ochii până acum. Și n-o zic așa, la mișto: punem pariu că dacă rușii lovesc navele ucrainene cu grâu, și ucrainenii vor răspunde la fel? Mi se pare vital ca statul român să ia în calcul fereastra de oportunitate numită „când doi se ceartă, al treilea câștigă?”.
Autor
-
Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News