Skip to content
Politică

Patru parlamentari, în frunte cu Șoșoacă, în audiență la ambasada Rusiei: Aleșii l-au asigurat pe Valeri Kuzmin de ”neutralitatea” României

Inquam Photos / Octav Ganea

Patru parlamentari români – Șoșoacă, doi de la AUR și unul de la PSD – s-au întâlnit cu ambasadorul rus la București, Valeri Kuzmin, pentru a promova ”neutralitatea” României față de războiul dintre Rusia și Ucraina. Deputatul PSD care a fost la întâlnire, Dumitru Coarnă, va fi dat afară din partid, a anunțat Marcel Ciolacu.

„Întâlnirea delegației formată din 4 parlamentari și reprezentanții ambasadei Federatiei Ruse la București pe tema Pacea de la București, Neutralitatea României.

Astăzi, 30.03.2022, orele 11,00, o delegație formată din 4 parlamentari români: Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă, Deputat Dumitru Coarnă, Deputat Mihai Lasca și Deputat Francisc Tobă, a avut o întâlnire cu Ambasadorul Federației Ruse, Domnul Valery Kuzmin, pe tema Memoriului transmis cu privire la Neutralitatea României, Pacea de la București.

În acest cadru, partea română, a prezentat poziția de neutralitate, în sensul neimplicării României în războiul dintre cele două state beligerante: Federația Rusă și Ucraina, astfel cum o solicită majoritatea românilor, precum și propunerea de începere a tratativelor de pace în cadrul neutru al României, în Casa Poporului, în vederea încheierii Păcii de la București. Partea română a menționat ca demersului celor 4 parlamentari s-au alăturat și ONG-uri și personalități din peste 70 de țări.

La rândul său Ambasadorul Federației Ruse și-a exprimat punctul de vedere privind tema expusă, menționând că la acest moment sunt în discuții tratative în Turcia, mulțumind pentru implicarea parlamentarilor români.
De asemenea, partea română a conchis asupra neutralității și neimplicării României în conflictul din Ucraina, precum și speranța că acest conflict se va încheia cât mai curând, astfel încât să se evite pierderea de vieți omenești de ambele părți, precum și evitarea extinderii conflictului.

Precizăm că întâlnirea a avut loc la solicitarea părții române, adresată prin Memoriul menționat, Memoriu și solicitare de întâlniri care au fost transmise tuturor statelor implicate și vecine statelor beligerante, prima Ambasadă care a acceptat discuții, fiind cea a Federației Ruse”, a anunțat Diana Șoșoacă pe pagina sa de Facebook.

Ciolacu va propune excluderea lui Coarnă din PSD

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că la prima şedinţă a conducerii PSD va propune excluderea din partid a lui Dumitru Coarnă, care, alături de alţi trei parlamentari, s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti. Preşedintele social-democraţilor a mai spus că PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană şi NATO şi care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federaţia Rusă

„Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima şedinţă a conducerii partidului. Acţiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democraţie, libertate şi drepturile fundamentale”, a scris Marcel Ciolacu, joi pe Facebook.

Liderul social-democraţilor a adăugat că „PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană şi NATO şi care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federaţia Rusă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *