Skip to content
" "
Politică

Patru români povestesc cum este să lucrezi pentru Facebook, la sediul din Londra

Dintre cei 1.000 de angajați de la centrul de inginerie din Londra aproximativ 50 sunt români, ceea ce plasează România în top 10, undeva în zona locurilor 8-10.

Cum este să fii angajat la Facebook Londra, din spusele a patru români, a relatat Hotnews.ro.

La angajare ai un interviu cu cel care îți va fi manager direct, dar și cu manageri din echipe conexe. De obicei aceste interviuri sunt unul după altul, de exemplu poți discuta trei-patru ore cu 5-6 oameni. Pentru început însă, primul interviu îl poți da prin video-conferință de acasă și dacă îl treci, ești invitat la sediu. Dacă treci și de interviurile de la sediu ți se face apoi oferta.

Compania oferă trei mese gratuite pe zi. Există și un fel de cofetărie cu înghețată, gogoși și sucuri.

Noii angajați sunt ajutați să se adapteze. De exemplu compania se ocupă de mutatul lucrurilor și îi ajută să-și deschidă un cont în bancă sau chiar să-și găsească unde să stea în chirie.

Nu există un program fix de lucru atât timp cât faci ce prevede fișa postului. Depinde mult de sarcinile fiecăruia.

La echipele de mentenanță-infrastructură, dacă apar probleme, trebuie să stai pănă rezolvi situația sau până o predai altui coleg care este în schimbul următor.

Au program flexibil, iar cei care locuiesc în afara Londrei și vor să vină, spre exemplu, la 8.00 și să plece la ora 17.00, pot face acest lucru. Când sunt ședințe cu angajații din SUA, cei de acolo îți vor respecta programul și uneori propun ca ei să se trezească mai devreme pentru ca discuția să se țină în timpul orelor de program din Europa.

Există și câteva job-uri în care oamenii trebuie să stea ”on call”, adică într-un fel de ”gardă”, ceea ce înseamnă că uneori persoana trebuie să fie de găsit și noaptea în caz că apare vreun incident. Se stabilește însă dinainte cine și în ce zi va sta.

Există și o mică sala de jocuri cu șah, biliard, masa de fotbal.

Compania încurajează socializarea între angajați și, de exemplu există un program intern în care dacă se formează un grup de minim cinci angajați care vor să iasă în oraș (la teatru, la film, la o masă) compania plătește 25 de lire de persoană pentru evenimentul respectiv.

Compania încurajează și formarea de grupuri care să iasă împreună în funcție de interese, cum ar fi cei pasionați de fotbal sau baschet sau cei cărora le plac expozițiile de artă.

Se lucrează în echipe de proiect de mărimi variabile în funcție de sarcini, de la echipe de câțiva oameni, până la unele mai mari, de peste 15 persoane.

Comparativ cu alte companii tech, gradul de birocrație este scăzut. De exemplu, dacă ai nevoie de o piesă hardware îți este scanat badge-ul și primești rapid ce ai nevoie, fără să completezi numeroase formulare sau să te rogi de departamentul IT.

Vremea din Londra nu este o așa mare problemă cum ne-am închipui, fiindcă în ultimii ani au fost veri calde și acolo, cu multe de zile toride, chiar și cu peste 30-35 de grade.

Cine sunt cei patru români:

Alexandru Voica are 33 de ani, este din Bușteni, lucrează la Facebook din acest an și este manager de comunicare pe partea de inginerie în zona EMEA. Maria Gioga are 31 de ani, este din Constanța și este data scientist la Facebook.
Andrei Gheorghe este din Slatina și lucrează la Facebook de aproape șase ani, iar Răzvan Alexandrescu este din Bacău și lucrează de aproape doi ani la Facebook, fiind inginer de producție.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *