Skip to content
Europa

UPDATE Cinci țări din Europa nu mai primesc turişti români din cauza numărului uriaș de cazuri de COVID-19

coronavirus INQUAM Photos/Octav Ganea
" "

UPDATE 18.25: Slovenia este al cincilea stat din UE care restricționează circulația cetățenilor români pe teritoriul său, ca urmare a numărului mare de noi cazuri de coronavirus înregistrate în țara noastră. Institutul Național de Sănătate Publică din Slovenia a publicat o listă cu țările europene pentru care este permis accesul cetățenilor în condițiile normelor sale de prevenție epidemiologică, România nefiind menționată.

România este a treia țară după numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus din Europa, fiind inclusă în zona galbenă. Din această cauză, Malta, Slovacia, Danemarca și Estonia limitează, momentan, accesul românilor pe teritoriul lor.

" "
" "

Malta a anunțat că va permite zborurile comerciale de la 1 iulie. Pe lista de state ai căror cetățeni vor putea intra în țară nu se regăsește România, însă situația s-ar putea schimba până la 15 iulie, când, potrivit visitmalta.com, toate celelalte restricții vor fi ridicate.

Slovacia nu permite accesul cetățenilor români pe teritoriul său în scop turistic, de afaceri, personal, potrivit Digi24. Începând cu 20 iunie, cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene pot traversa teritoriul Slovaciei, fără aprobarea prealabilă a Ministerului slovac de Interne, cu condiția ca tranzitul să se realizeze fără oprire, în cel mult 8 ore de la intrare, inclusiv opririle destinate alimentării cu combustibil, potrivit Ambasadei române din Slovacia.

Danemarca este, începând de sâmbătă, deschisă călătoriilor către și dinspre majoritatea țărilor europene, cu excepția a șase țări, printre care și România. Decizia este luată pe baza evoluției epidemiei de coronavirus în fiecare dintre acestea, a anunțat joi Ministerul danez de Externe. Ambasada României la Copenhaga a precizat ulterior că românii pot intra pe teritoriul Danemarcei dar cu condiția de a avea minimum 6 nopți de cazare rezervate în această țară.

Estonia anunțase deja că românii care doresc să intre în această țară trebuie să stea în caratină. Printre țările care se mai află în „zona galbenă” se mai numără Suedia, Portugalia, Bulgaria și Polonia. Alte țări din afara blocului comunitar care se află în zona galbenă sunt Marea Britanie și Serbia, potrivit profit.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *