Skip to content
Societate

Patru tone de deşeuri, colectate de pe malurile lacului Bicaz în trei zile

Adevarul

O cantitate de patru tone de deşeuri a fost strânsă de pe malurile lacului Bicaz de către 220 de voluntari de mediu, într-o acţiune ce face parte din programul „Ape curate în România”, se arată într-un comunicat de presă al unuia dintre organizatori, Asociaţia Act for Tomorrow.

Acţiunea de ecologizare a avut loc în perioada 13 – 15 septembrie 2019 şi a beneficiat de sprijinul Fairy România şi al Asociaţiei Sens Civic din Neamţ, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe durata celor trei zile de curăţare a zonei, au fost implicaţi 220 de voluntari din comunitatea locală şi judeţele învecinate, iar în urma acţiunii au fost colectaţi 1.060 de saci de deşeuri, din care 700 de PET-uri şi 360 de alte deşeuri.

În total, cantitatea de deşeuri colectată a fost de patru tone, de pe patru dintre malurile lacului Bicaz, respectiv Malul Baicului (Izvorul Alb), Malul Potoci, Malul Rugineşti şi Malul Poiana Largului. De asemenea, cu sprijinul angajaţilor Hidroelectrica a fost ecologizată şi zona Prizei de Apă.

Celor 220 de voluntari le-au fost alături şi persone publice, precum Vladimir Drăghia, Alice Cavaleru, Faboulous Muses (Diana Enciu şi Alina Tănasă) şi Sânziana Negru, care ne-au ajutat să ducem mai departe apelul nostru de implicare şi responsabilizare faţă de natură„, notează Asociaţia Act for Tomorrow.

Proiectul „Ape curate în România” îşi propune să contribuie la conştientizarea problemei poluării cu plastic a oceanelor, să inspire consumatorii să participe la curăţarea plajelor şi să recicleze deşeurile menajere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *