Skip to content
Politică

Paul Stănescu: Frustrarea cetăţenilor e întemeiată, le-a ajuns cuţitul la os

Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că frustrarea cetăţenilor este întemeiată, pentru că le-a ajuns cuţitul la os, în condiţiile în care nimeni nu-i ascultă.

Acest Guvern penelist-userist devine din ce în ce mai penibil. Se scaldă în ridicol. Cât de ipocriţi să fie să le ceară românilor să nu protesteze? Frustrarea cetăţenilor este întemeiată. Le-a ajuns cuţitul la os şi nu este normal ca nimeni să nu-i asculte. Trebuie discutat cu ei. Oamenii s-au săturat de calculele, interesele şi jocurile politice ale liberalilor şi useriştilor. Vor să vadă că ceva se îmbunătăţeşte în viaţa lor. După mai mult de un an de restricţii, reguli, sacrificii şi-au dat seama de incapacitatea liberalilor şi useriştilor de a guverna şi în interesul românilor. Cum să nu fie nemulţumiţi când pe timpul pandemiei s-a format o castă privilegiată a oficialilor PNL şi USR care impun reguli stricte, dar nu le respectă? L-aţi văzut recent şi pe ministrul USR Voiculescu cum jongla cu diverse scuze penibile după ce a fost pozat fără mască? Sau pe Raluca Turcan care apărea într-un grup de prieteni, toţi fără mască?„, a afirmat Stănescu, potrivit unui comunicat al PSD.

El afirmă că miniştrii Raluca Turcan şi Vlad Voiculescu „nici măcar nu s-au oferit să-şi plătească amenzile„, în condiţiile în care „de sesizat, nu s-a sesizat nimeni”: “Doar nu putea ministrul de Interne, Lucian Bode, să-şi sancţioneze colegii de guvernare. Ar fi creat un haos şi mai mare decât este cel din prezent. PNL şi USR îi amendează pe români, dar ei sunt de neatins. Aceştia sunt privilegiaţii pandemiei. Avem o clasă de privilegiaţi şi una care suportă consecinţele. Nu e drept. Se poate întâmpla să uiţi să-ţi pui masca. Oricine poate uita. Cred că toţi ne-am săturat de ea, deşi ştim că e mai bine să o avem. Dar dacă eşti cetăţean, eşti amendat, dacă eşti cel care impune reguli nu. Nu e de mirare ce se întâmplă în stradă. Oamenii nu mai pot. Şi-au pierdut afacerile, veniturile, libertatea de mişcare. Cred că toţi încercăm să înţelegem regulile, dar să nu fie absurde şi lipsite de ineficienţă. Noi nu vom instiga niciodată, dar nici nu-i vom condamna vreodată pe cei care protestează şi nici nu-i vom face terorişti. PNL şi USR au devenit două partide penibile, care se luptă doar pentru putere„.

PSD nu mai poate „sta la masă” cu PNL şi USR PLUS, după ce le-a întins mâna şi au refuzat, a mai spus Stănescu.

Dar ei sunt liberi să preia orice măsură din programul nostru de guvernare şi din măsurile de combatere a pandemiei pe care le-am propus. Cred că e clar pentru oricine că nu mai poţi să vorbeşti cu cineva care te înjură. Acum ne concentrăm ca să găsim sprijin parlamentar să combatem cât mai repede Pandemia Liberalo-Useristă. Pentru că România riscă să intre în colaps social. E nevoie de o nouă legitimitate politică. România nu este ţara liberalilor şi nici a useriştilor. Este ţara românilor„, a încheiat Paul Stănescu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *