Pauliuc: Experimente de tip „Lasconi spune bazaconii” sunt foarte periculoase pentru securitatea României

Nicoleta Pauliuc / Sursa foto: Nicoleta Pauliuc

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc consideră halucinant “gradul în care Elena Lasconi bate câmpii pe subiecte de securitate, apărare şi politică externă”. Pauliuc a notat, într-un mesaj postat pe Facebook, că experimente de tip „Lasconi spune toate bazaconiile care îi trec prin cap” sunt foarte periculoase pentru securitatea României.

“Este absolut halucinant gradul în care Elena Lasconi bate câmpii pe subiecte de securitate, apărare şi politică externă. A ajuns până într-acolo încât declaraţiile sale, din postura de candidată la prima funcţie în stat, generează chiar vulnerabilităţi.

Nu susţin că doamna Lasconi este vreo putinistă care repetă papagaliceşte propaganda Kremlinului, dar, din comoditate intelectuală şi refuzând să se informeze puţin, reia narativul rusesc. Exemplu în acest sens este afirmaţia că războiul se va încheia când va vrea Ucraina de parcă vecinii noştri de la nord ar fi decis să perpetueze conflictul, nu Federaţia Rusă ar fi un stat agresor care a ocupat teritorii aparţinând Ucrainei. În viziunea şefei USR, săracii ruşi ar vrea pace, dar nu vor ucrainenii cei însetaţi de sânge şi război”, scrie Pauliuc.

De asemenea, doamna Lasconi susţine că Armata nu are nevoie de un Buget mai mare, dar ar vrea mai multe trupe NATO în România, menţionează Nicoleta Pauliuc.

“Ce nu înţelege dumneaei este că noi avem un angajament în raport cu NATO de a aloca 2,5% din PIB pentru Apărare (la iniţiativa Preşedintelui României şi în urma votului CSAT) şi că există un deficit semnificativ de înzestrare. Nu poţi să fii la graniţa NATO şi să spui că pe tine nu te interesează nimic, că celelalte state ale Alianței trebuie să facă tot. În prezent, Forțe Aeriene ale NATO execută misiuni de Poliție Aeriană în țara noastră. Trebuie spus și că există peste 5.000 de militari ai unor state aliate în România: brigada americană de la Kogălniceanu, grupul de luptă de la Cincu, baza aeriană de la Câmpia Turzii şi centrul de instrucţie pentru piloţii de F16 de la Feteşti”, adaugă ea.

“Eu regret faptul că nu avem o dezbatere consistentă pe teme care ţin efectiv de atributele Preşedintelui României, îndeosebi pe această zonă de securitate şi apărare. Pentru că atunci s-ar vedea că Nicolae Ciucă este singurul candidat care stăpâneşte cu adevărat domeniul. Şi cred că, mai ales în condiţiile războiului de la graniţe, experimente de tip „Lasconi spune toate bazaconiile care îi trec prin cap” sunt foarte periculoase pentru România.

Eu nu spun că Elena Lasconi nu poate să înveţe aceste lucruri, dar este evident că nu vrea. Aş invita-o inclusiv la Comisia de Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României pentru a se iniția în domeniu dacă şi-ar dori cu adevărat să iasă din zona propagandei politice şi să înţeleagă cât de cât situaţia în care ne aflăm, ca să nu mai spună toate prostiile când este întrebată de ce trebuie să facă România”, a mai notat Pauliuc.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: