Skip to content
Politică

Pavel Abraham, afirmații caustice în dosarul răpirii jurnaliștilor: Băsescu nu mai are reflexe!

Prezent vineri seară, într-o emisiune de la postul România TV, avocatul Pavel Abraham, cunoscut și pentru faptul că îl reprezintă pe Bercea Mondial în procesul cu Mircea Băsescu, a făcut mai multe declarații despre dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak. Pavel Abraham a vorbit despre aducerea în țară a teroristului Mohammad Munaf, implicat în răpire, și nu a ezitat să-i dea replica fostului președinte Traian Băsescu:

„Eu cred ca e o figura de stil folosita de presedintele care adesea face acest lucru. E un punct sensibil, deja s-a simtit cu musca pe caciula. S-a implicat intr-un domeniu in care nu mai are reflexe. S-a urcat mot-cocos in varful acelui grup.

Eu vreau sa va spun ca redeschiderea este posibila. Declasificarea daca se redeschide urmarirea… Eu personal am discutat cu domnul Munaf anul trecut (…) Domnul fost presedinte Basescu eu cred ca are emotii mari. Doua argumente am eu profesionale, cu ochiul format: unu, nu a stat (Munaf-n.r.) degeaba in custodia autoritatilor americane 7 ani de zile. El este si cetatean american. Datoria SUA este de a-si proteja cetatenii. (…) Desecretizarea (…) Munaf si-a facut un contract telefonic cu mine ca sa sesizez autoritatile judiciare din Romania. (…) Autoritatile judiciare pot declasa in contextul unei anchete judiciare (…) poate declasifica aceste informatii (…) pentru a se convinge daca este vinovat sau nevinovat.  Vreau sa-i spun domnului fost presedinte ca in mod cert daca va exista interes, profesionistii din justitie, din servicii au informatii suficiente. Eu cred ca asteptarile romanilor pentru a verif loialitatea presedintelui fata de Romania s-au realizat ca lumea sau dominat de acest spirit de a se implica in toate…”

Într-o postare de joi, pe pagina sa oficială de Facebook, fostul președinte Traian Băsescu a declarat, privitor la aducerea în țară a lui Munaf, provocându-l pe Pavel Abraham la o reacție pe această temă:

„Astăzi şi cetățeanul american şi irakian Mohammad Munaf, complicele lui Omar Haysam, a fost adus în țară pentru a ispăși condamnarea la 10 ani de închisoare dată de Curtea de Apel București în 2007 (bagă mare, Abraham).
Mi-am dorit mult să se întâmple așa, pentru că am tratat răpirea celor trei jurnaliști ca pe un atentat la siguranța națională.”

2 comentarii la “Pavel Abraham, afirmații caustice în dosarul răpirii jurnaliștilor: Băsescu nu mai are reflexe!

  1. In schimb personajul Pavel Abraham si-a pastrat in stare perfecta reflexele de militian si securist! Si probabil ca asa isi va sfarsi si zilele.
    Si unde altundeva putea sa-si desfasoare aversiunea impotriva lui Traian Basescu,decat in preajma lui Razvan Dumitrescu un Journalist de doua parale,plin de el care se autoadmira uitandu-se direct in obiectiv cand isi debiteaza minciunile made Antena 3! Sper sa traiesc momentul in care aceasta sandrama si personajele grotesti care o slujesc,se va darama odata ptr.totdeauna!

  2. Sorin Rosca Stanescu alaturi de Cristoiu dau sfaturi natiunii!Daca intelegem ca pe o normalitate in jurnalism ma tem ca ne tratati pe tori ca bolnavi cu capul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *