Skip to content
Politică

Paza bună trece primejdia rea: cum se pregătește România pentru un mare seism

obiectivbr.ro

În posibilitatea unui seism major, România ia măsuri preventive pentru a minima numărul de victime și daunele.

Astfel, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a comunicat că în fiecare județ vor exista câte două containere de căutare-salvare în caz de cutremur. Achiziționarea acestora se va face până la sfârșitul acestui an, informează B1.ro.

„Cel puţin pentru partea de căutare-salvare urbană, anul trecut am încheiat dotarea fiecărui judeţ cu câte un container de căutare-salvare, iar în acest an se achiziţionează al doilea container. Deja sunt contractate. Deci, la sfârşitul acestui an, fiecare judeţ va avea două containere de căutare-salvare cu toate echipamentele, ceea ce înseamnă că, în jurul fiecărui container, se dezvoltă o echipă de căutare-salvare (…) de intervenţie pe partea de clădiri prăbuşite şi alte situaţii care necesită echipamentele respective”, a declarat marți, la Pitești, Raed Arafat.

Coordonatorul DSU a adăugat că, deși momentul producerii unui seism de mare magnitudine nu poate fi prezis, autoritățile României doresc să ia măsuri de siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *